Eigenlijk was het de bedoeling om in 2016 te debuteren als piloot maar het kwam er niet van. Maar van uitstel kwam geen afstel en dit jaar is het dan zover.  Dries Deprez neemt het komende weekend voor het eerst in zijn rallycarriere het stuur in handen van een rallywagen. De keuze voor de Monteberg lag dan ook voor de hand.

Dries: “De rally wordt volledig in mijn achtertuin gereden en ik stond er al eens aan de start als co-piloot. Dus weet ik min of meer wat ik mag verwachten.”

Met welke wagen zullen we je aan het werk zien?
Dries: “Oorspronkelijk was het de bedoeling om met een Citroën Saxo (Div. 2C) aan de start te komen. Uiteindelijk ging dit dan toch niet door waardoor er weer gevreesd werd voor een forfait en waarschijnlijk weer een jaar uitstel. Ik nam contact op met mijn vaste piloot Jo Muylle om te vragen of hij geen alternatief wist. Hij stelde me voor om met de Citroën C2, waar ik en Jo al meerdere BRC manches mee reden, te rijden. Al snel kwamen we tot een akkoord en konden we het nieuws bekendmaken op social media.”

KAMV
RT1

Betekent dit dan dat jij en Jo een keertje van plaats veranderen in de wagen?
Dries: “Neen, Evy Vangheluwe zal het co-zitje bezetten. Deze keuze was vrij makkelijk en heeft zelfs een speciale betekenis. We leerden elkaar 2 jaar geleden tijdens de Monteberg kennen en vormen ondertussen een paar. Evy heeft ook ervaring als co-pilote. Het ideale moment dus om eens naast elkaar te zitten in een competitie voertuig.”

Wat is jullie ambitie in dit avontuur?
Dries: “In de eerste plaats willen we ervan genieten! Tijdens de wedstrijd zien we wel waar we ons kunnen plaatsen. Aan de hand daarvan kunnen we misschien een resultaat gericht doel voor ogen nemen.”

Komt er na de Monteberg nog een vervolg als piloot?
Dries: “Momenteel is het de bedoeling dat het bij die ene keer blijft. Ik wilde eigenlijk eens weten hoe een wedstrijd verloopt door de ogen van een piloot. Want als co-piloot beleef je de wedstrijd altijd op een andere manier. Ik heb deze kans trouwens aan verschillende mensen te danken. Want alleen was dit zeker niet mogelijk geweest. Eerst en vooral Jo Muylle, zonder zijn vertrouwen en medewerking had ik waarschijnlijk geen wagen gevonden om hier deel te nemen. Ook onze partners die het financieel mogelijk maakten, namelijk:
Crelan bank & verzekeringen Lahousse uit Wijtschate en Garage Kim Beheyt uit Voormezele.

Verder nog plannen als co-piloot?
Dries: “Als we de Monteberg tot een goed einge brengen, starten we later deze maand nog in de Sezoensrally in Bocholt. Verder werken we ook nog volop aan een deelname in de rally van Ieper.
Om dit te realiseren organiseren we trouwens de week voor Ieper (op 17 juni) een eetfestijn.
Daaraan koppelen we ook een wedstrijd waar je een “free co-drive” kan winnen tijdens de shakedown in Nieuwkerke. Het enige wat je daarvoor moet doen is tijdens de Monteberg je kaarten kopen voor ons eetfestijn en je maakt automatisch kans op deze unieke ervaring.”

We wensen Dries alvast veel succes op en rond de Monteberg.

KAMV
RT1
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X