TAC-2017-RV-872

De razend populaire Porsches GT3 hebben de TAC Rally kleur gegeven. Niet alleen met hun melodieuze zescilinders en hun dwarse passages, maar ook met snelle chrono’s. Tim Van Parijs bewees dat hij ‘Mister Porsche’ blijft, want de Oost-Vlaming werd derde algemeen.

“Ik heb me fantastisch geamuseerd. Ik heb zelfs nog wat bijgeleerd van Claudie Tanghe, die me vertelde dat ik meer op koppel, een versnelling hoger, door de haakse bochten moest sturen. En, hij had gelijk. Het is misschien minder bruut en spectaculair, maar wel sneller,” lachte Tim, natuurlijk weer genavigeerd door Kurt Heyndrickx.

Chris Van Woensel werd uiteindelijk tweede bij de Porsches en 7de algemeen. De piloot uit Schriek moest even wennen aan het rijden met een Porsche, nadat hij vorige week in Frankrijk nog een Div.2 rally won met zijn Mitsubishi Lancer WRC. “Het was al een paar jaar geleden dat ik nog met een achterwielaandrijver had gereden en ik kan je verzekeren dat het niet evident is om met een Porsche hard te gaan. Maar, na de eerste ronde konden we het tempo goed verhogen. Ik ben tevreden en het was tof samenwerken met Piero Vandeputte, de copiloot van Jochen Claerhout, die me zijn Croky Porsche leende,” vertelde Van Woensel.

RT1
RT2

Claudie Tanghe werd derde van de Porsche-brigade, 21″ achter Van Woensel. “Die tijd heb ik verloren door een foutje in de eerste ronde, maar ook omdat ik op sommige plaatsen bewust niet tot het uiterste ging. Ik reed immers samen met mijn zoon Arthur en als papa neem je dan geen onnodige risico’s,” lachte Claudie.

Chris Debyser amuseerde zich tijdens zijn eerste nationale wedstrijd met zijn nieuwe 997 GT3. Debyser werd 12de algemeen, ver voor Henri Schmelcher met zijn rode Porsche en de Brit Darren Taylor, de nieuwe eigenaar van de 996 GT3 van Johan Dekens.

BRC
RT1
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X