TAC-2017-RV-45

Een zesde plaats in de Rally van Haspengouw. Opgave in de Spa Rally en TAC Rally. Melissa Debackere had zich de start van het kampioenschap wel anders voorgesteld. Zeker omdat ze kan strijden met dezelfde wapens.

“Met het aanschaffen van de Skoda Fabia R5 kan ik de strijd in het kampioenschap aangaan met dezelfde wapens als de concurrentie. Toen we in het verleden met dezelfde wapens de strijd aangingen, werd ik 3x vice kampioen van België op amper 1 puntje van toppers als Tsjoen, Snijers en Deferm… ik had me de start van het seizoen dan ook wel anders voorgesteld,” begint Melissa haar verhaal.

“In de modderpoel van de Rally van Haspengouw, wat niet mijn ding is, stonden we op een vijfde plaats tot we op de derde proef twee en een halve minuut tijd verloren. Na een schuiver stonden we vast in het veld. Spijtig dat de toeschouwers ons eerst filmden buiten de auto en dan door het venster… Met een beetje hulp hebben we de auto toch uit de blubber gekregen, waarvoor mijn dank. Na dit voorval stonden we op de 17de plaats en zijn terug kunnen opklimmen tot 6de plaats algemeen.”

RT2
Stannic_animatie

Voor kampioenschap was nog niets verloren. De volgende rally op de kalender, de Spa Rally, had Melissa nog nooit gereden. Simpelweg omdat deze niet verreden werd toen ze het volledig kampioenschap reed. Om een goede setup te vinden werd er besloten om de shakedown te rijden. Tijdens de shakedown was het echter droog en zonnig… niet meteen dezelfde condities waarin het merendeel van de rally werd betwist.

“Op het circuit en tijdens de eerste proef ging alles goed,” aldus Melissa. “Na de eerste dag stonden we op een zesde plaats en ik hield er een goed gevoel aan over. Tijdens de nacht werd het parcours echter opnieuw omgetoverd tot een modderpoel. Toch paste ik me goed aan. Ik begon met een vijfde tijd en een trapje hoger in het klassement. Na de eerste ronde vertrok ik terug met een goeie tijd en stond na uitvallen van Abbring op de 5de plaats. Niet slecht aangezien de modder mij niet ligt. Op de volgende proef maakte ik echter een foutje. Waarschijnlijk iets te overmoedig gestart met een sortie als gevolg.  Over en out Spa Rally.”

“In de TAC Rally, zo goed als een thuisrally, wilden we bevestiging zoeken. Ik was goed vertrokken en we stonden derde algemeen met geen te grote achterstand op Princen en een voorsprong op de ander tegenstanders.  In een koorde brak echter een draagarm middendoor. Deze draagarm moesten we onlangs nog terug sturen naar Skoda ter controle. Ik verwacht dan ook een woordje uitleg van hen. De TAC Rally was bij deze ook over en out.”

“Maar we geven niet op. Nu met volle moed naar de Rallye de Wallonie. Hopelijk zijn mijn vele supporters niet te hard teleurgesteld. Ik ben ervan overtuigd dat het tij zal keren. Bij deze wil ik iedereen die voor me blijft supporteren en die me blijft steunen bedanken. Tot op de proeven rondom Namen.”

63ste OVV
BRC
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X