Brecht Vanden Berghe heeft de smaak helemaal te pakken na zijn debuut als copiloot. Helemaal verwonderlijk is dit niet als je het ons vraagt. In zijn eerste wedstrijd mocht hij immers de nota’s lezen voor Didier Spillebeen. Het werd in Moorslede een geslaagd weekendje voor beide piloten met als beloning de spektakelbeker.

“Het was een zeer leuk weekend,” weet Didier Spillebeen. “Een heel mooi nieuw parcours en een super organisatie van Autoclub Dadizele. En natuurlijk zijn we heel blij met het winnen van de spektakelbeker. Er was een zeer sterke tegenstand waardoor ik dit echt niet verwacht had.”

En net zoals Didier Spillebeen was ook debuterend copiloot Brecht Vanden Berghe zeer tevreden.

RT1
RallyTime animated

“Bij de eerste lus was het nog wat wennen,” vertelt Brecht. “Vooral met de timing van het lezen van de nota’s. Maar al bij al konden we toch nog een mooie tijd neerzetten. Vanaf de tweede lus begon alles wat beter te lopen waardoor we konden proberen om een snellere tijd neer te zetten. Iets waar we ook in slaagden. 9 seconden konden we van onze eerste tijd afpingelen en daar waren we natuurlijk uiterst tevreden mee.”

“Tijdens de laatste 2 lussen slaagden we erin om telkens nog 1,5 sec sneller te gaan. Een geslaagd weekendje zonder veel problemen. Graag wil ik Joris Houf, Kevin Mullebrouck, Jan Mulier en niet te vergeten Didier Spillebeen bedanken voor het geslaagde weekendje! Zeker voor herhaling vatbaar. We zien wel wat de toekomst brengt, maar het is alvast zeker dat het niet bij een eenmalig gebeuren blijft,” aldus Brecht.

VAS
RT2
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X