Brecht Vanden Berghe heeft de smaak helemaal te pakken na zijn debuut als copiloot. Helemaal verwonderlijk is dit niet als je het ons vraagt. In zijn eerste wedstrijd mocht hij immers de nota’s lezen voor Didier Spillebeen. Het werd in Moorslede een geslaagd weekendje voor beide piloten met als beloning de spektakelbeker.

“Het was een zeer leuk weekend,” weet Didier Spillebeen. “Een heel mooi nieuw parcours en een super organisatie van Autoclub Dadizele. En natuurlijk zijn we heel blij met het winnen van de spektakelbeker. Er was een zeer sterke tegenstand waardoor ik dit echt niet verwacht had.”

En net zoals Didier Spillebeen was ook debuterend copiloot Brecht Vanden Berghe zeer tevreden.

BRC
KAMV

“Bij de eerste lus was het nog wat wennen,” vertelt Brecht. “Vooral met de timing van het lezen van de nota’s. Maar al bij al konden we toch nog een mooie tijd neerzetten. Vanaf de tweede lus begon alles wat beter te lopen waardoor we konden proberen om een snellere tijd neer te zetten. Iets waar we ook in slaagden. 9 seconden konden we van onze eerste tijd afpingelen en daar waren we natuurlijk uiterst tevreden mee.”

“Tijdens de laatste 2 lussen slaagden we erin om telkens nog 1,5 sec sneller te gaan. Een geslaagd weekendje zonder veel problemen. Graag wil ik Joris Houf, Kevin Mullebrouck, Jan Mulier en niet te vergeten Didier Spillebeen bedanken voor het geslaagde weekendje! Zeker voor herhaling vatbaar. We zien wel wat de toekomst brengt, maar het is alvast zeker dat het niet bij een eenmalig gebeuren blijft,” aldus Brecht.

BRC
RT1
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X