Foto Sébastien Draux – FB pagina Christophe Devleeschauwere

Nu zondag is Dinant de uitvalsbasis voor de Rallye des Ardennes. Het wordt voor Christophe Devleeschauwer de eerste wedstrijd van het seizoen. Een wedstrijd waar hij voor het eerst met de pas aangekochte Ford Fiesta R5 aan de start komt. En niet alleen zijn bolide is nieuw. Zo zal Maïte Kirsch voor het eerst plaatsnemen in het rechterzitje bij Christophe.

Een nieuwe auto, een nieuwe copiloot. Ervaring opdoen met de wagen is dan ook het hoofddoel dit weekend.

“Afgelopen woensdag hebben we de wagen voor het eerst getest,” vertelt Christophe. “Deze test was alvast zeer positief. In de Rallye des Ardennes wordt ervaring opdoen het belangrijkste. We starten met een nieuwe wagen en daarnaast rijd ik ook voor het eerst met Maïte Kirsch. We gaan ons eigen tempo rijden zonder al te veel te kijken naar de andere deelnemers of naar het klassement. De wagen leren kennen en kilometers maken is het doel dit weekend.”

Stannic_animatie
BRC

“Na de Rallye des Ardennes starten we ook in de Leptines Rally (7 mei) en de Claudy Desoil Rally (28 mei) met de Ford Fiesta R5. Misschien dat we nog een rallysprint toevoegen aan ons programma. Ik wil immers zo goed mogelijk voorbereid zijn op de Rallye de la Haute Senne in Braine-le-Comte. Daarnaast starten we in de Salamandre Rally met de Ford Escort op voorwaarde dat de wagen klaar is,” aldus Christophe Devleeschauwer.

RT1
KAMV
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X