Foto Sébastien Draux – FB pagina Christophe Devleeschauwere

Nu zondag is Dinant de uitvalsbasis voor de Rallye des Ardennes. Het wordt voor Christophe Devleeschauwer de eerste wedstrijd van het seizoen. Een wedstrijd waar hij voor het eerst met de pas aangekochte Ford Fiesta R5 aan de start komt. En niet alleen zijn bolide is nieuw. Zo zal Maïte Kirsch voor het eerst plaatsnemen in het rechterzitje bij Christophe.

Een nieuwe auto, een nieuwe copiloot. Ervaring opdoen met de wagen is dan ook het hoofddoel dit weekend.

“Afgelopen woensdag hebben we de wagen voor het eerst getest,” vertelt Christophe. “Deze test was alvast zeer positief. In de Rallye des Ardennes wordt ervaring opdoen het belangrijkste. We starten met een nieuwe wagen en daarnaast rijd ik ook voor het eerst met Maïte Kirsch. We gaan ons eigen tempo rijden zonder al te veel te kijken naar de andere deelnemers of naar het klassement. De wagen leren kennen en kilometers maken is het doel dit weekend.”

RallyTime animated
RT1

“Na de Rallye des Ardennes starten we ook in de Leptines Rally (7 mei) en de Claudy Desoil Rally (28 mei) met de Ford Fiesta R5. Misschien dat we nog een rallysprint toevoegen aan ons programma. Ik wil immers zo goed mogelijk voorbereid zijn op de Rallye de la Haute Senne in Braine-le-Comte. Daarnaast starten we in de Salamandre Rally met de Ford Escort op voorwaarde dat de wagen klaar is,” aldus Christophe Devleeschauwer.

BRC
RallyTime animated
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X