SPA-GW-443

Na zijn debuut in de Rally van Haspengouw stond Grégoire Munster vorig weekend ook aan de start van de Spa Rally. Een rally door Vincent Verschueren, leider in de tussenstand van het Belgian Rally Championship, vooraf bestempeld als “de moeilijkste van het jaar”. Daarbij beslisten de weergoden om er op zaterdag nog een schepje bovenop te doen. Grégoire Munster vond dit allemaal niet zo erg. Integendeel. Het was een ideale voorbereiding om de Opel Adam Cup.

“De Spa Rally, mijn tweede rally, stond ook in het teken van de Opel Adam Cup,” vertelt Grégoire. “We stonden er aan de start om ervaring op te doen. Met dit in het achterhoofd kan je stellen dat de weersomstandigheden perfect waren. Vrijdag was het droog maar reden we in het donker. Zaterdag was het parcours dan weer glad en vettig. Situaties die helemaal voor ons helemaal nieuw waren.”

“In Spa reden we ook voor het eerst met de wagen waarmee we in de Opel Adam Cup gaan rijden. Op woensdag is hij gearriveerd in Spa, rechtstreeks van bij Opel Motorsport in Duitsland. Hij heeft zijn eerste kilometers gemaakt op de shakedown. Daarnaast hadden we ook voor een speciale decoratie gekozen. Namelijk dezelfde als die van de Opel Corsa GSI waarmee mijn vader reed.”

VAS
RT1

“Onze eerste dag is in het algemeen goed verlopen. Op onze eerste KP hadden we het een beetje moeilijk. Het zag er allemaal wat anders uit,  een beetje onduidelijk, ten opzichte van tijdens de verkenningen. Dat kan je ook merken aan onze tijden. Op de lange KP van 25 km ging het al beter. Wij waren er maar 9 seconden trager dan Dewallef en zelf 6 seconden sneller dan Vauterin die beide met R2 reden. Zeker niet slecht met onze Opel Adam Cup versie.”

“Zaterdag hebben wij dan kennis mogen maken met natte omstandigheden. In het begin hadden we het heel moeilijk. Maar na twee- drietal KP’s hebben we het goeie tempo gevonden. We stelden ons als doel om foutloos te finishen aan hetzelfde tempo. In de laatste lus ging het echt goed. Regelmatig draaiden we tijden in de top 20 met als kers op de taart de 11de tijd in de laatste KP ‘la clementine’.”

“Het was dus een zeer goed weekend voor ons. Een weekend waarin wij veel bijgeleerd hebben. Nu kijken wij uit naar de ADAC Hessen Rallye Vogelsberg, de openingswedstrijd van de Opel Adam Cup die op 7 en 8 april plaats zal vinden,” besluit Grégoire.

RT2
KAMV
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X