TBR-2016-680

Net zoals de laatste jaren start Didier Spillebeen zijn seizoen in Moorslede. Een seizoen waarin de spectaculaire BMW piloot een zestal wedstrijden zal afwerken. Zes wedstrijden waarin verschillende copiloten zullen plaatsnemen in het rechterzitje. Brecht Vanden Berghe bijt de spits af. Hij maakt dit weekend in de Rallysprint van Moorslede zijn debuut naast Didier.

Zondag staan we aan de start van de Rallysprint van Moorslede. De eerste wedstrijd van het VAS kampioenschap wordt ook meteen mijn eerste wedstrijd dit jaar. Ik heb enorm veel goesting om aan het nieuwe seizoen te beginnen,” vertelt Didier. “De wagen heeft tijdens de winterstop zijn onderhoud gekregen en is er alvast klaar voor.

In 2015 won Didier de spektakelbeker in Moorslede. 2016 was dan weer een editie, na motorproblemen, om snel te vergeten. Dit jaar wil Didier vooral voor het plezier gaan.
Het amusement primeert. Rijden voor het publiek is de ambitie. We zullen wel met de nodige voorzichtigheid van start gaan. Copiloot van dienst is Brecht Vanden Berghe. Hij maakt zondag zijn debuut in de rallysport.

RT2
VAS

Brecht Vanden Berghe ziet het alvast helemaal zitten.
Gisteren heb ik voor de eerste maal plaats genomen in de BMW 325i en ik kan het niet onder stoelen of banken steken dat dit me wel een zalig gevoel geeft. We staan voor onze vuurdoop in de rallysport maar van stress is er momenteel nog geen sprake. Langzaamaan bouwt zich wel een gezonde spanning op,” laat Brecht weten. “Al jaren volgen ik met een groep vrienden het BRC, alsook enkele VAS wedstrijden, op de voet. Met de jaren is dan ook de goesting gegroeid om zelf eens plaats te nemen in het co-zitje. Zondag is het dan zover.”

De keuze voor Didier lag voor de hand. Zo heeft Brecht sinds zijn jonge jaren reeds een goeie band met Didier. En natuurlijk volgt hij dan ook het reilen en zeilen van de BMW piloot.
Het vertrouwen in Didier is er. Zijn eigen stijl van rijden spreekt me natuurlijk aan. Een spectaculaire rijstijl. Zeker voor de copiloot en het publiek. Wie weet kunnen we voor de spektakelprijs gaan dit weekend. Laat ons hopen dat het een mooie strijd mag worden. Mijn bedoeling zondag is om samen te proberen wat ritme op te doen. We zien wel waar we uitkomen op zondagavond,” aldus Brecht.

In totaal zien we de blauwe beamer een 6-tal wedstrijden aan het werk. Zo staan volgende wedstrijden op het programma:

  • Rallysprint van Moorslede (12/3)
  • ORC Rally (28/5)
  • TBR Rallysprint (9/7)
  • Omloop van Vlaanderen (1-2/9)
  • Hemicuda Rally (8/10)
  • 6 Uren van Kortrijk (25-26/11)

Door privé verplichtingen staan de Short Rally van de Monteberg en de TAC rally dit jaar niet op het programma. Hierbij wil ik ook nog mijn partners bedanken die me ook dit jaar trouw blijven. Het is namelijk dankzij Carrosserie Muylle, Autoparts Stekelorum, Amerlynck-Greenpower-DITOIL, Trappen Rvw, Tuinaanleg Boucherie, Bremico, Banden Buyse Patrick, Slager Geert, JP-Project, Tommy Textile en SD-Grondwerken dat we dit programma kunnen afwerken.” besluit Didier Spillebeen.

KAMV
RallyTime animated
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X