foto1

Lorenzo Vandenheede maakt nu zondag zijn debuut in de rallysport. Samen met Jean-Marie De Bels verschijnt hij aan de start van de Rallysprint van Moorslede met een BMW E36 325i Coupé. Niet toevallig een BMW E36. Lorenzo vertelt ons het hele verhaal.

Als kind ging ik elk jaar met mijn boers naar de TAC Rally kijken. Ik droomde er dan ook van om zelf ooit eens een rally te rijden. Ondertussen zit ik, samen met mijn vrouw Soundous, bijna 10 jaar in de autosector. Het leek ons het moment om eens van de rallysport te proeven. Via onze bedrijven, enerzijds de carwash/mobiele carwash Dynamic Car Cleaning bvba en anderzijds autohandel E36 Shop, beschikten we reeds over heel wat materiaal, waaronder ook een aanhangwagen en bestelwagen.  We besloten om de stap te wagen en hebben ons dan beginnen informeren bij mensen uit de rallywereld.

Stannic
RallyTime animated

Nu zondag is het zover en staan we met een BMW E36 325i Coupe aan de start van de Rallysprint van Moorslede. Niet toevallig een BMW E36. Enkele jaren geleden kochten we onszelf een E36 Cabrio en sindsdien zijn we echte fan van de E36 modellen. We hebben zelfs onze autohandel de E36 shop genoemd, ondanks dat je er terecht kan voor alle merken.

De BMW E36 waarmee we van start gaan is een 325i Coupe uit 1994. Ik bezit de wagen nu ongeveer anderhalf jaar. Aan de opbouw ben ik een dik jaar bezig geweest. De 2500 cc motor is nog volledig standaard. Laat ons eerst een jaar van de rallysport proeven. Daarna zien we wel of we deze vervangen of verbeteren.

Graag zouden we maandelijks één wedstrijd afwerken. Liefst van al was ik dadelijk in de M-cup gestart. Maar daar ik nog geen enkele wedstrijdervaring heb, leek het verstandig om dit even uit te stellen. We gaan daarom enkele VAS wedstrijden en RACB criterium wedstrijden rijden. Vanzelfsprekend mag de TAC Rally niet ontbreken. Het is mijn thuiswedstrijd. Ik woon al heel mijn leven in Tielt. Hierdoor kan het ook wel de gevaarlijkste rally worden voor mij, omdat ik de wegen hier goed ken.

Jean-Marie De Bels zal dit jaar mijn nota’s verzorgen. In de jaren 90 was hij nog actief in het rallywereldje. Via de E36 Shop ben ik met hem in contact gekomen. Hij kwam regelmatig over de vloer en zo ontstond het idee om samen te rijden. Iets wat ik dadelijk goed vond omdat Jean-Marie al wat ervaring heeft. Maar Jean-Marie is er ondertussen ook al geruime tijd uit en zodoende zal het voor ons beide spannend worden in Moorslede.

Eerst en vooral gaan we ons proberen te amuseren. De finish halen is ook niet onbelangrijk. Daarnaast zullen we proberen om een beetje spektakel te brengen voor onze supporters en voor onze sponsors. Een achterwiel aangedreven wagen is daar immers ideaal voor. Maar in ons eerste seizoen is het vooral de bedoeling om de wagen te leren kennen. Om ervaring op te doen.

Als alles goed verloopt dit seizoen en als we het budget bij elkaar krijgen zou ik dan volgend jaar de overstap willen maken naar de RACB MCup. Graag zou ik een vaste waarde worden in deze cup. Natuurlijk mag een M-motor dan niet ontbreken. Persoonlijk vind ik deze wagens het spectaculairst om aan het werk te zien.

Tot slot wil ik al onze sponsors bedanken. Zonder hun hulp was het onmogelijk om mijn droom waar te maken. Ik wil ze dan ook danken voor hun hulp en het geloof in mij als toekomstig piloot….

Frituur ‘t Friethuisje bij Ringo en Cindy (Roeselare)
Vitro Clean Services (Meulebeke)
D & T services,  sanitair en chauffage (Roeselare)
Garage Steven Deroo (Tielt)
Automotive Repair (Wakken)
Metaglas (Tielt)
Kapsalon Lynn (Marialoop – Meulebeke)
Wijnen Pascal Heytens (Tielt)
E36 Shop autohandel
Dynamic Car Cleaning bvba

En natuurlijk wil ik mijn vrouw Soundous bedanken voor haar steun en het feit dat ik mijn droom mag laten uitkomen.

Stannic
VAS
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X