RV-Haspengouw-Z-142

De kop is eraf, zaterdag ging het BRC in Landen met de rally van Haspengouw van start met veel modder. In de namiddag was er een frisse voorjaarszon waardoor het snel opdroogde. De modder zorgde in de beginfase echter voor zeer gladde wegen met verschillende spectaculaire schuivers.

Zo verdwenen er de eerste proeven maar liest 3 snelle M-Cup teams van de tabellen wegens schuivers waardoor ze tot de opgave werden gedwongen. In deze moeilijke omstandigheden slaagden we erin om foutloos te blijven en een belangrijke kloof te slaan met onze rechtstreekse concurrenten. Bij de eerste service na 4 proeven stonden we op een schitterde 7de plaats algemeen tussen het 4×4 geweld en hadden we de leiding in handen in de M-Cup met een voorsprong van reeds bijna 2 minuten. Deze positie hebben we zonder grote problemen kunnen handhaven tot het einde van de wedstrijd. We zijn hiermee eveneens eerste 2-wiel aangedreven wagen.

De M3 was met de nieuwe Samsonas versnellingsbak super snel en super efficiënt! De service heeft een perfecte taak volbracht en de bemanning waren in topvorm dankzij perfecte nota’s. Bedankt iedereen!

RT1
VAS

Dit is meteen een onverhoopte sterke start van het kampioenschap voor ons. Niet alleen nemen we de leiding in handen in de M-Cup, maar we staan voorlopig zelfs ex-aequo 3de algemeen in het Belgisch Kampioenschap (BRC) na Princen, Verschueren en ex-aequo met Abbring met de officiële Peugeot fabriekswagen.

Vol ongeduld wachten we al op de volgende M-Cup wedstrijd : de TAC Rally te Tielt op zaterdag 8 april.

VAS
RT1
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X