Ypres-2016-JV-ZA-36

Zondag 12 maart opent de Rallysprint van Moorslede naar gewoonte het Vlaamse rallysportseizoen. “De teller staat voorlopig op 116 deelnemers” liet Marnik Malengier van de organiserende Autoclub Dadizele vandaag weten, één week voor het einde van de inschrijvingen En daarmee is al duidelijk dat deze 16de Rallysprint van Moorslede afstevent op een nieuwe succeseditie.

Het is de eerste van het seizoen, vele rijders hebben nieuw materiaal of veranderden van wagen en dan is een rallysprint het ideale testparcours. Er wordt immers vier keer hetzelfde parcours gereden, met een ruime tussentijd zodat men makkelijk de afstellingen kan aanpassen en de wijzigingen kan inschatten. Het parcours echter is verschillend van de vorige edities, met een nieuw stuk dat gebruik maakt van twee private wegen.

De mogelijke winnaars van het algemene klassement moeten we zoeken in de Divisie 3, de categorie van de zwaarste competitiewagens. Bernd Casier, die met collega-rallyrijder Brian Renier zal plaatsnemen achter het stuur van zijn Ford Fiesta R5 Evo, is op papier onverslaanbaar. De enige andere R5 wagen is die van regerend VAS-dubbelkampioen Steve Bécaert, die de Citroën DS3 R5 komt klaarstomen voor zijn eigen seizoen 2017, dat vooral op West-Vlaamse bodem zal doorgaan. Als de toppers steken laten vallen dan staat er meer dan één rallyrijder klaar om over te nemen. Voorop Tim Van Parijs die op zijn Porsche 997 GT3 zal begeleid worden door Nick Degryse, die net als verleden jaar opnieuw eerste Moorsledenaar kan worden in zijn thuisrally. Een ideaal wapen om op een regionale rally in hinderlaag te liggen is de Mitsubishi Lancer, in al zijn verschillende “Evo”luties. Sluit dus zeker een Micheal Lynneel of een Steve Brown niet uit voor een goede klassering. En moest Van den Heuvel nog komen afgezakt, zoals hier en daar wordt gefluisterd, dan hebben we er zeker een zegekandidaat bij! Daarnaast is er ook een ware horde aan BMW’s aanwezig, in diverse smaken en kleuren en bemand met rijders die aan een stuur kunnen draaien. Menige daarvan zullen waarschijnlijk meedingen voor de publieksprijs, die de rijder met de spectaculairste passages zal belonen.

RT1
BRC

In de divisie 1-2, bij de “lichtere” klassen, liggen alle mogelijkheden wijd open. De winnaars daar zullen wellicht uit de felbevochten klasse 2C komen. David Deckmijn en Luc Diet (beiden Peugeot 106), Ludovic Vitse (Opel Astra) en Eddy Buntinx (Citroën Saxo) zijn daar kanshebbers maar deze lijst is natuurlijk verre van volledig.

Blijven er dan nog de Historics, waar de vraag vanouds luidt: “wie stopt Lietaer?”. De ‘Best of the West’ zal in principe aantreden met zijn Ford Escort en hij zal het hoofd moeten bieden aan Patrick Mylleville (Porsche 911), Gunther Monnens of oude vos Ronny Declerck (Opel Ascona). Onder de noemer Historics zullen ook de Youngtimers rijden, maar die horen in de VAS thuis in een aparte, en immer groeiende Divisie 5. Daar wordt Christophe Merlevede op de BMW M3 de te kloppen man.

Alles gebeurt in het gezellige centrum van Dadizele, in de schaduw van de basiliek. Zondag gaan de eerste wagens er van start om 8u30. De laatste rit wordt ingezet om 16u en daarna weten we wie deze 16de editie van de Rallysprint van Moorslede heeft gewonnen.

 

Persbericht VAS

RT1
BRC
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X