RSM_2016_RV_009

Stijn Sonneville is opnieuw van de partij in de Rallysprint van Moorslede. Een wedstrijd waar hij met klasse winst een geslaagd debuut maakte in de rallysport. Daarna bleef het echter vrij stil rond de piloot uit Vlamertinge. Nog eenmaal zagen we hem aan het werk, als copiloot bij Freek Vanbeveren, in de Aarova Rallysprint. Concreet is het nog niet. Maar als het van Stijn afhangt, zien we hem iets meer aan het werk dit seizoen.

“We beginnen met de Rallysprint van Moorslede, waar de eindmeet halen het belangrijkste doel is,” vertelt Stijn. “Matthias Depotter zal er zijn intrede maken in de rallysport. Daarom gaan we ‘fun’ voorop plaatsen zodat mijn copiloot de smaak te pakken kan krijgen.”

Hoe ben je terecht gekomen bij Mathias?

VAS
KAMV

“Matthias ken ik al van op de schoolbanken. Eerst waren we gewoon klasgenoten. Later werden we goeie vrienden. Na er al lang over gedroomd te hebben, besloten we, om samen te proberen er een sterk team van te maken. En daar heb ik alle vertrouwen in. We hopen dan ook dat het dit jaar niet enkel bij de Rallysprint van Moorslede blijft, al is er voorlopig nog niets concreet.”

Start je met dezelfde wagen als vorig seizoen?

“Neen. Vorig jaar reed ik met een Peugeot 106 van bij PhillCars. Dit jaar gaan we van start met een Citroën Saxo, ook van bij PhillCars. Aangezien we vorig seizoen tevreden waren over de geleverde service, zijn we er dit jaar opnieuw gaan aankloppen.”

In de Aarova Rallysprint zat je in het co-zitje bij Freek Vanbeveren. Een ervaring die je nu kan gebruiken?

“Op het gebied van het maken van de nota’s heb ik veel geleerd van Freek. Hij leerde me de nota’s nog concreter te schrijven. Daarnaast was het co zijn op zich een hele ervaring. Omdat ik zeer veel vertrouwen had in Freek Vanbeveren als piloot, heb ik er ook echt van kunnen genieten. Met als gevolg dat we er een nieuwe droom bij hebben. Ooit zou ik ook wel eens een R2 willen besturen.”

Bij je debuut vorig jaar won je onmiddellijk in een toch wel sterk bezette klasse. Maakt dit je zoektocht naar budget makkelijker?

“Het zoeken naar het budget verliep nog wat moeizaam. Het is voor ons nog allemaal wat nieuw. We hebben zeer veel geluk met vrienden, familie en kennissen die ons vooruit helpen in dit avontuur. Ik wil bij deze ook Garage V-Performance, Tuinen Dequeecker Bart en Brandstoffen Van Eygen bedanken. Alsook een dikke merci aan de maatjes die ons hielpen om dit mogelijk te maken.”

“Supportersteam ‘dul 3000’ kan terug op post,” laat Stijn ons tot slot met een knipoog weten.

KAMV
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X