RV-Haspengouw-Z-1173

Met de Rally van Haspengouw heeft Lommers Racing, na een veel te lange winterstop, zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen achter de rug. Zowel Raf Lemmens als Philip Lommers stonden er aan de start van het RACB Criterium. Een kampioenschap waar beide piloten dit seizoen aan deelnemen. Al hebben ze zichzelf wel verschillende doelstellingen gesteld.

Raf wil vooral meer ervaring opdoen, door aan zoveel mogelijk wedstrijden deel te nemen. Daarnaast hoopt hij stiekem enkele wedstrijden in de top 15 te eindigen. Philip mikt dan weer op zoveel mogelijk podium plaatsen. Op die manier wil hij dit seizoen beter doen dan zijn 3de plaats van vorig seizoen in het kampioenschap.

Voorafgaand aan de eerste wedstrijd van het seizoen werd door beide piloten, samen met de rest van de “crew”, heel wat tijd geïnvesteerd in beide wagens. Bij aanvang van de Rally van Haspengouw stonden beide wagens dan ook in “topform” aan de start.

RallyTime animated
RT1

De verkenningen bevestigden dat het weer ditmaal wel eens een “spelbreker” kon zijn.  Na bijna 2 volle jaren in droge omstandigheden gereden te hebben (echt BMW weer zoals wij het noemen) werden de typisch Limburgse verkavelingswegen bedolven met modder en water.  De remzones lagen er gevaarlijk glad bij. Het zou voor beide piloten improviseren worden om tijdens deze eerste wedstrijd, met zijn hoge topsnelheden, het hoge ritme aan te houden.

Helaas betekende KP1 voor Philip al meteen het einde van de wedstrijd. Er werd uiterst voorzichtig vertrokken, om zeker in de eerste km’s geen brokken te maken. Maar 1 km voor het einde was het “over and out” op KP Walshoutem.  Bij het opschakelen van 4 naar 5, nog voor de gekende jump, vielen plots alle versnellingen weg. Jammer, gezien de vele investeringen, maar autosport blijft een mechanische sport.

Voor Raf en Zjef begon de wedstrijd goed.  Op KP2 ging Raf echter even van de baan en dat gaf zijn vertrouwen toch een serieuze knauw. Het duurde tot in de late namiddag voor het vertrouwen terugkwam.  Raf gaf zelf aan dat hij nooit echt zijn ritme vond maar na het bekijken van de beelden op “Sporza” en “You tube” kon iedereen vaststellen dat deze editie van de Haspengouwrally een verschrikkelijk moeilijke wedstrijd was, zelfs voor de toppers.  Raf en Zjef eindigden de wedstrijd op een mooie 20ste plaats en kenden geen enkel technisch probleem.

Philip heeft tijdens de Rally van Haspengouw wel een veldslag verloren maar nog niet de oorlog. Wij kijken alvast uit naar de TAC Rally 2017,  met zijn super gevarieerd parcours!

Bedankt team en supporters voor jullie aanwezigheid en “SEE YOU IN TIELT” op 7 & 8 april.

VAS
RallyTime animated
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X