TBR-2016-622

Binnen een 10-tal dagen is het zover. Dan wordt Moorslede even het Mekka van de Vlaamse rallysport. Op 12 maart mag Autoclub Dadizele er het startschot geven voor de start van het VAS kampioenschap. De Rallysprint van Moorslede stevent af op een topeditie. Een editie waar je als thuisrijder niet mag ontbreken. Het duo Dries Vergote – Jonas Samyn tekent er dan ook present met de ondertussen vertrouwde BMW M3 E30.

“Tijdens de winterstop werd de wagen terug perfect in orde gezet. Zo werd alles opgekuist en voorzien van verse oliën. En daar waar nodig was, werden enkele kleinigheden terug op punt gezet,” begint Dries. “Onze eerste wedstrijd wordt inderdaad de Rallysprint van Moorslede, onze thuisrally, die we toch niet willen missen. Het parkoers is er voor iedereen nieuw en dat maakt deze editie wel uitdagender! In Moorslede hopen we in de top 3 van de klasse te eindigen. We zijn alvast extra gemotiveerd.”

De klasse 3H waarin jullie rijden, is toch wel een druk bezette klasse. Wie zie je als je dichtste concurrenten?

RT2
Stannic_animatie

“Iedereen die in 3H rijdt, is natuurlijk een ‘concurrent’. Op de proeven rijden we vooral voor het spektakel. Voor onszelf en voor de toeschouwers. Maar daarbij verliezen we de tijden niet uit het oog, want een mooi resultaat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. En na de rally, dan primeert vooral de sfeer en vriendschap.”

Welk programma hebben jullie dit jaar voor ogen?

“Het seizoen zijn we nog aan het uitstippelen, het ligt nog niet helemaal vast. Alles zal afhangen van de resultaten in onze eerste wedstrijden. Na de Rallysprint van Moorslede, Short Rally van de Monteberg en de ORC Canal Rally zullen we evalueren hoe we er voor staan in het VAS Kampioenschap. Mogelijk beslissen we daarna om geen volledig VAS programma te rijden en misschien wel een uitstapje te maken naar het BRC of misschien een ASAF wedstrijd. Dat zien we dan wel… Een echte voorkeur voor een bepaalde rally heb ik niet. De meeste voldoening halen we wel uit de rally’s dicht bij huis. De rally’s waar je voor eigen publiek rijdt. Die spreken me het meeste aan. Daarnaast staan er twee rally’s hoog op mijn verlanglijstje, met name de Rally van Ieper en de Omloop van Vlaanderen. Of we deze al dan niet kunnen rijden, zal afhangen van de sponsoring en de wagen zelf.”

Je rijdt dit jaar opnieuw met Jonas Samyn in het co-zitje?

“Klopt. Ondertussen wordt dit al ons derde seizoen samen. Ook dit jaar zal hij me bijstaan met de perfecte nota’s.”

Aan motivatie is er duidelijk geen gebrek, dat merk je ook aan Jonas Samyn.

“Dat klopt zeker,” glimlacht Jonas. “Zoals Dries zei, is dit inderdaad ons derde seizoen samen. Bij onze eerste wedstrijd, de Rallysprint van Moorslede in 2015, klikte het meteen. Dries is een coole gast die ondertussen een goeie vriend is geworden. We amuseren ons zowel in al naast de wagen. Door onze goeie band durf ik toch zeggen dat we blindelings vertrouwen in elkaar hebben.”

“Het hoogtepunt aan de zijde van Dries tot nu toe, was vorig jaar in de Rally van Staden. Die rally wou ik opdragen aan een goeie vriend en eveneens supporter van het eerste uur, Miguel Zoete, die jammer genoeg kort voor de Rally van Staden van ons is heen gegaan. We wonnen er eerder onverwacht onze klasse. Mijn klasse beker heb ik toen aan hem opgedragen…”

“We gaan proberen om het dit jaar zeker evengoed te doen met op zijn minst enkele mooie resultaten in onze klasse,” besluit Jonas.

Langs deze weg willen beide heren nog gebruik maken om volgende mensen te bedanken: Carrosserie Mouton, Frederik Hautekiet van Fast-time Engineering, Sanitair Vercaigne, Kristof Colpaert en de vele mensen die links en rechts een duwtje geven, helpen op de service of komen supporteren langs het parcours.

Stannic
RT1
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X