RV-Haspengouw-Z-1020

Bij het begin van een nieuw rallyseizoen zijn er heel wat debutanten. Een van deze debutanten is Ann Molemans. Vorig weekend maakte ze in Landen haar debuut in de rallysport aan de zijde van Ralf Kerkhofs, de regerende RC5 klasse kampioen. Hoe beleefde Ann Molemans haar eerste weekend als copilote? Hierbij haar verhaal.

“Vrijdagavond na het verkennen van de proeven had ik al een voldaan gevoel,” vertelt Ann. “Een mix van enorm veel concentratie en heel veel fun en zo veel warme collega rallyrijders. Net één grote familie waarin ik me dadelijk thuis voelde… Voor mij was de Rally van Haspengouw reeds geslaagd nog voor de eigenlijke start.”

KAMV
RT2

“Zaterdagmorgen met het bekend maken van de starturen kwam de stress wel even terug opzetten. Ralf en iedereen van GRT Motorsport stelde me echter terug op mijn gemak. Onderweg naar de eerste proef, KP Walshoutem haalden de zenuwen opnieuw de bovenhand. Maar eens de klok begon af te tellen en ik een GO mocht geven, werd deze stress omgezet in een gezonde competitiestrijd.”

“Ondanks dat we wisten dat het parkoers er heel glad bij lag, besloten we vooraf een risico te nemen. In de eerste 2 proeven gokten we een beetje op alles of niets. We probeerden de remzones te nemen alsof het parkoers er droog bij lag. Tot 2x toe maakten we hierdoor echter een schuiver… gegokt en verloren dus…”

“Ondanks onze schuivers, stonden we op dat moment nog voor op het Rallyteam Croes². We hebben dan ook alles uit ons geliefde Renault Clio’tje gehaald dat er uit te halen was. Maar uiteindelijk waren onze concullega’s sterker dan ons. Wat niet wegneemt dan we het een leuke strijd vonden tegen hen.”

“Op het einde van dit geweldige weekend durf ik mezelf uitroepen tot misschien wel de grootste winnares van heel de Rally van Haspengouw. Aan het finishbord van KP Walshoutem 1 heeft Ralf mij ten huwelijk gevraagd. Aan de TC van de KP stapte hij uit om rond de wagen te lopen en vervolgens op zijn knieën zijn vraag te herhalen om daarna een ring rond mijn vinger te schuiven. Nadien vertelde hij me dat zijn plan was om het mij te vragen op de (airborn) jump van KP Walshoutem. Een plan dat hij liet varen uit angst ik mijn kluts (lees nota’s) kwijt zou zijn”, lacht Ann Molemans.

“De Rally van Haspengouw was een zeer geslaagd debuut en bij deze willen we GRT Motorsport nogmaals van harte bedanken. Voor de super service. Voor de catering en de geweldige steun.
We tellen vol ongeduld af naar de TAC rally in Tielt en misschien nog wel harder naar de Sezoensrally op de Maaskiezel, waar Ralf zich als een visje in het water voelt.”

RallyTime animated
BRC
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X