RV-Haspengouw-Z-1079

Ben Croes maakte dit weekend een opvallend debuut in het criterium in de Rally van Haspengouw. Een rally die door sommige beschouwd wordt als makkelijk. Echter het hoge aantal uitvallers bewijst het tegendeel. De modder die op de betonnen verkavelingsbanen wordt gegooid maakt het alles behalve makkelijk om de wagen op het juiste pad te houden. Op sommige plaatsen is het opletten om niet op een talud te belanden, op andere plaatsen is het dan weer gevaarlijk om lek te rijden op de scherpe randen van de betonbaantjes. Valkuilen die met glans genomen werden door Ben, met ditmaal Wim Croes in het co-zitje. Het leverde Rallyteam Croes² de klasse winst op. Ben doet ons zijn verhaal.

“We beleefden een moeilijke ochtend,” begint Ben. “De winterbanden die we gemonteerd hadden, bleek een foutieve keuze. Zo hadden we helemaal geen controle in de remzones, geen grip op de voorwielen. De wagen reageerde heel slecht in de vettige omstandigheden. Op KP Gingelom gingen we hierdoor ook even in de fout. We belanden tegen de strobalen met het nodige carrosseriewerk tot gevolg.”

“We beslisten dan ook meteen om onze Toyo’s te monteren. Hierdoor begonnen we met een veel beter gevoel en het nodige vertrouwen aan de 2de lus. Elke proef reden we om en bij de 40 seconden sneller. Hierdoor werd de kloof met onze tegenstander in de klasse steeds kleiner. De 14 seconden achterstand die we ’s morgens opgelopen hadden, werd zo door een geweldige namiddag omgezet in een kleine 5 seconden voorsprong met nog een proef te gaan.”

BRC
KAMV

“KP Horpmaal zou beslissen over winst in de klasse. Omdat de KP in de eerste lus geannuleerd werd, was het de eerste maal dat hij verreden werd. Toch besloten we om de nota’s lichtjes aan te passen in de hoop om zo het verschil te kunnen maken. Een goede beslissing bleek achteraf. We waren op de laatste proef enkele seconden sneller dan onze concurrent en behaalden zodoende de klasse winst in onze eerste wedstrijd met de Renault Twingo R1.”

“Uiteraard is dit allemaal niet mogelijk zonder de juiste mensen rondom ons. Hierbij denk ik dan speciaal aan Raf Dignef en Philippe Vandevelde voor de uitstekende service. Domec voor de technische steun en de uitgebreide servicestand. De mensen die ons opwachtten aan de finish en ons de nodige steun gaven. De helpende handen achter de schermen, Bart Vandevelde, Koen Schoofs en David Cuvalo.”

“Daarnaast willen we wij ook graag onze sponsors, Carrosserie Vandevelde, M-Assistance, Moons Creation, Gimo, Smartech Automotive en alle andere sponsors uitgebreid bedanken voor de kansen die zij ons bieden dit seizoen! Op naar de Rally van Hannuit waar Wim het stuur weer zal overnemen en zijn eerste km’s zal maken met onze topwagen,” besluit Ben Croes.

VAS
RallyTime animated
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X