RV-Haspengouw-Z-1079

Ben Croes maakte dit weekend een opvallend debuut in het criterium in de Rally van Haspengouw. Een rally die door sommige beschouwd wordt als makkelijk. Echter het hoge aantal uitvallers bewijst het tegendeel. De modder die op de betonnen verkavelingsbanen wordt gegooid maakt het alles behalve makkelijk om de wagen op het juiste pad te houden. Op sommige plaatsen is het opletten om niet op een talud te belanden, op andere plaatsen is het dan weer gevaarlijk om lek te rijden op de scherpe randen van de betonbaantjes. Valkuilen die met glans genomen werden door Ben, met ditmaal Wim Croes in het co-zitje. Het leverde Rallyteam Croes² de klasse winst op. Ben doet ons zijn verhaal.

“We beleefden een moeilijke ochtend,” begint Ben. “De winterbanden die we gemonteerd hadden, bleek een foutieve keuze. Zo hadden we helemaal geen controle in de remzones, geen grip op de voorwielen. De wagen reageerde heel slecht in de vettige omstandigheden. Op KP Gingelom gingen we hierdoor ook even in de fout. We belanden tegen de strobalen met het nodige carrosseriewerk tot gevolg.”

“We beslisten dan ook meteen om onze Toyo’s te monteren. Hierdoor begonnen we met een veel beter gevoel en het nodige vertrouwen aan de 2de lus. Elke proef reden we om en bij de 40 seconden sneller. Hierdoor werd de kloof met onze tegenstander in de klasse steeds kleiner. De 14 seconden achterstand die we ’s morgens opgelopen hadden, werd zo door een geweldige namiddag omgezet in een kleine 5 seconden voorsprong met nog een proef te gaan.”

RT1
VAS

“KP Horpmaal zou beslissen over winst in de klasse. Omdat de KP in de eerste lus geannuleerd werd, was het de eerste maal dat hij verreden werd. Toch besloten we om de nota’s lichtjes aan te passen in de hoop om zo het verschil te kunnen maken. Een goede beslissing bleek achteraf. We waren op de laatste proef enkele seconden sneller dan onze concurrent en behaalden zodoende de klasse winst in onze eerste wedstrijd met de Renault Twingo R1.”

“Uiteraard is dit allemaal niet mogelijk zonder de juiste mensen rondom ons. Hierbij denk ik dan speciaal aan Raf Dignef en Philippe Vandevelde voor de uitstekende service. Domec voor de technische steun en de uitgebreide servicestand. De mensen die ons opwachtten aan de finish en ons de nodige steun gaven. De helpende handen achter de schermen, Bart Vandevelde, Koen Schoofs en David Cuvalo.”

“Daarnaast willen we wij ook graag onze sponsors, Carrosserie Vandevelde, M-Assistance, Moons Creation, Gimo, Smartech Automotive en alle andere sponsors uitgebreid bedanken voor de kansen die zij ons bieden dit seizoen! Op naar de Rally van Hannuit waar Wim het stuur weer zal overnemen en zijn eerste km’s zal maken met onze topwagen,” besluit Ben Croes.

Stannic
KAMV
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X