Met de Legend Boucles @ Bastogne krijgen we dit weekend een klassieker voorgeschoteld. Een week later is het aan de Rally van Haspengouw. Traditioneel de opener van het Belgian Rally Championship. De rallysport in ons landje trekt zich op gang. Naar aanleiding hiervan hadden we een gesprek met Peter Kaspers. Met zekerheid dit jaar een van de favorieten voor de kampioenschapstitel.

Het World Rally Championship is al twee manches ver. Voor Thierry en Nicolas reeds twee bewogen wedstrijden. Wedstrijden die al wat discussie teweeg gebracht hebben.

“Kijk, over de twee wedstrijden waren zij buiten categorie. Tweemaal stonden ze ruim op kop en waren de beste over de ganse wedstrijd. Twee kleine foutjes vernietigen natuurlijk dit statement en ja de prijzen worden aan de meet gegeven. Maar ook Ogier, Latvala, Tanak en Meeke hadden meer dan eens geluk. Voor hetzelfde geld liggen ze er ook uit. Als je op de limiet moet rijden hoort dit erbij en soms heb je wat tegenslag. Maar ik ben hoopvol voor Thierry en Nicolas. De tijd komt dat zij de wedstrijden winnen. Bekijk de concurrentie binnen het team, noch Paddon, noch Sordo kunnen Thierry volgen in tegenstelling met vorig seizoen.”

BRC
RT1

Ook jullie nieuwe seizoen komt eraan. Is de honger om te starten groot? Mag het seizoen voor jou vroeger starten of liever wat later?

“Vooral de goesting is groot. Het tijdstip is OK voor mij. De verdeling van de wedstrijden vind ik minder goed. Zo vind ik het voorprogramma te druk en in de zomerperiode, na Ieper, ligt het te lang stil. Komt daar nog bij dat we geen zekerheid hebben om de Omloop van Vlaanderen en de East Belgian Rally te rijden. Als we dan tot de Rallye du Condroz moeten wachten… dat is dan te lang.”

Vorig seizoen kregen we in de eerste seizoenshelft enkele leuke duels met Freddy Loix. Ga je deze missen? 

“Natuurlijk gaan we die missen, zeker nu we zien wat een potentieel deze wagen heeft in vergelijking met de Peugeot. Het is natuurlijk een gemiste kans van Freddy om eindelijk eens met dezelfde wapens te strijden tegen Kris. Maar ik denk dat na de wake up call in de EBR (duel Cherain- Freddy)  zijn beslissing snel genomen was!

Veel rallyfans zien jullie als favoriet voor de titel. Brengt dit extra druk mee? Wie worden jullie grootste concurrenten.

“Extra druk is er zeker niet. De vorige jaren was de druk er ook. Integendeel zelfs, we rijden nu eindelijk met een betere wagen. Qua concurrentie kijk ik vooral naar Vincent Verschueren en Veronique Hostens. Ze hebben toch bewezen heel snel te zijn met de Skoda. Daarnaast hebben ze ook voldoende ervaring en mogelijkheden om mee te strijden voor het kampioenschap.”

Jullie rijden nu ook met de Skoda Fabia R5. Eentje uit de stallen van BMA. Hoe was de kennismaking?

“Met Skoda zelf hadden we geen enkel contact, tot onze grote spijt. Dit staat in schril contrast met Peugeot België waar we een prima relatie hadden met deze mensen. Maar met BMA, top in alle opzichten. Bernard Munster en zijn team zijn gemotiveerd, professioneel en kennen de rallywereld door en door.

Tot slot kreeg ik nog deze vraag van een fan. Hoe is het om copiloot te zijn van Kris Princen?

“Top in alle opzichten, hier doe ik het tenslotte voor. Altijd agressief, sensationeel, berekend, en zoveel ervaring…”

 

pic_kaspers_briefhoofd_logo

BRC
RT2
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X