PVCOKELAERE2017-JVG-007

Deze avond stelden Thierry Cokelaere en Stefaan Vanassche hun programma voor. Maar de meeste aandacht ging naar de wagen waarmee het duo in 2017 aan de start komt. In de 6 Uren van Kortrijk reed Thierry immers voor het laatst met de vertrouwde BMW M3 E36. In 2017 blijven ze het Duitse merk trouw… een BMW 1M is hun nieuwe rallywapen. De garagehouder uit Oostrozebeke ligt toe.

“Na zes seizoenen met de BMW M3 E36 was ik aan het kijken om over te stappen naar een jongere, nieuwere wagen,” vertelt Thierry. “We hadden ver gevorderde plannen om zelf een BMW 1M te bouwen. Toen we echter zagen dat Wouter Ploeg zijn wagen te koop kwam, is alles in een stroomversnelling gekomen.”

RT1
Stannic_animatie

“Afgelopen zondag konden we de wagen voor de eerste keer testen. Welliswaar op een korte proef, maar toch hebben we een goeie indruk en een goed gevoel bij de wagen. De tractie en de wegligging is ongelooflijk!”

“Dit jaar staan er normaal een zevental rally’s op ons programma. Wat het BRC gedeelte betreft, starten we met de Rally van Haspengouw. Vervolgens de TAC rally om na de zomerstop verder te gaan met de Omloop van Vlaanderen. Drie rally’s waarin de M-Cup vertegenwoordigd is. Vorig jaar behaalden we toch enkele mooie resultaten in de M-Cup en we hopen dat we dat dit jaar kunnen overdoen.”

“Ook in het VAS kampioenschap gaan we enkele rally’s betwisten. Met name de Short Rally van de Monteberg, ORC Canal rally, tevens mijn thuisrally, Rally van Staden en de 6u van Kortrijk.”

“Natuurlijk zal het voor ons wennen worden aan onze nieuwe wagen maar toch hopen we om dit jaar enkele mooie resultaten bijeen te rijden. Vorig jaar is ons dat gelukt. Dus nu moet dit ook wel lukken… en wie weet… het kan altijd beter,” lacht Thierry.

Afspraak volgende week in de Rally van Haspengouw!

 

Stannic
RT1
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X