PVCOKELAERE2017-JVG-007

Deze avond stelden Thierry Cokelaere en Stefaan Vanassche hun programma voor. Maar de meeste aandacht ging naar de wagen waarmee het duo in 2017 aan de start komt. In de 6 Uren van Kortrijk reed Thierry immers voor het laatst met de vertrouwde BMW M3 E36. In 2017 blijven ze het Duitse merk trouw… een BMW 1M is hun nieuwe rallywapen. De garagehouder uit Oostrozebeke ligt toe.

“Na zes seizoenen met de BMW M3 E36 was ik aan het kijken om over te stappen naar een jongere, nieuwere wagen,” vertelt Thierry. “We hadden ver gevorderde plannen om zelf een BMW 1M te bouwen. Toen we echter zagen dat Wouter Ploeg zijn wagen te koop kwam, is alles in een stroomversnelling gekomen.”

“Afgelopen zondag konden we de wagen voor de eerste keer testen. Welliswaar op een korte proef, maar toch hebben we een goeie indruk en een goed gevoel bij de wagen. De tractie en de wegligging is ongelooflijk!”

VAS
RT2

“Dit jaar staan er normaal een zevental rally’s op ons programma. Wat het BRC gedeelte betreft, starten we met de Rally van Haspengouw. Vervolgens de TAC rally om na de zomerstop verder te gaan met de Omloop van Vlaanderen. Drie rally’s waarin de M-Cup vertegenwoordigd is. Vorig jaar behaalden we toch enkele mooie resultaten in de M-Cup en we hopen dat we dat dit jaar kunnen overdoen.”

“Ook in het VAS kampioenschap gaan we enkele rally’s betwisten. Met name de Short Rally van de Monteberg, ORC Canal rally, tevens mijn thuisrally, Rally van Staden en de 6u van Kortrijk.”

“Natuurlijk zal het voor ons wennen worden aan onze nieuwe wagen maar toch hopen we om dit jaar enkele mooie resultaten bijeen te rijden. Vorig jaar is ons dat gelukt. Dus nu moet dit ook wel lukken… en wie weet… het kan altijd beter,” lacht Thierry.

Afspraak volgende week in de Rally van Haspengouw!

 

BRC
KAMV
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X