Ook Andy Dewallef is van de partij bij de start van het Belgian Rally Championship. De junior BRC kampioen van 2015 komt er aan de start met de Opel Adam R2. Romy Servais zal de nota’s voor haar rekening nemen. We hadden een gesprek met beide piloten.

“Net zoals vorig jaar rijden we het Junior BRC met de Opel Adam R2,” vertelt Andy Dewallef. “Onze eerste wedstrijd wordt de Rally van Haspengouw. Romy Servais, die vorig jaar in de Rallye du Condroz voor het eerst meeging, wordt dit jaar mijn copilote.”

“In de Rallye de Condroz heb ik Andy’s kwaliteiten leren kennen. Hij is een zeer goede piloot die rijdt met zijn hoofd,” aldus Romy. “Daarnaast luistert hij ook naar zijn copiloot. Dit jaar willen we vooral kilometers maken met de wagen, samen kijken hoever we kunnen gaan. En natuurlijk de finish halen.”

BRC
VAS

“Ik ga mijn uiterste best doen dit jaar,” springt Andy bij. “Het is alvast de bedoeling om ons te tonen. Hoeveel rally’s en welke rally’s we dit jaar exact gaan rijden ligt nog niet vast. Het is enerzijds afhankelijk van het budget en anderzijds ook van mijn studies. Alle wedstrijden rijden gaat er waarschijnlijk niet inzitten. We zullen keuzes moeten maken.”

De Spa Rally gaat hoogstwaarschijnlijk wel op het programma staan. Zowel Andy als Romy hebben immers een voorkeur voor deze wedstrijd.

“De Spa Rally wil ik eigenlijk niet missen. Het is zowat mijn thuisrally. Daarnaast heb je er prachtige etappes in een groene omgeving. Snelle etappes en ook technische etappes,” verklaart Romy haar keuze.

“Je hebt er inderdaad de mooiste wegen en een prachtig landschap,” beaamt Andy. “En in de buurt waar ik woon hangt er ook steeds een feestelijke sfeer rond deze rally.”

Tot slot vroegen we Romy Servais waar haar toekomst ligt. In het BRC of in het ASAF. Is er eigenlijk een groot verschil tussen BRC en ASAF wedstrijden?

“Wat de toekomst brengt weet ik nog niet. Ik neem het rally per rally. Probeer me steeds aan te passen aan de piloot. Voor de rest zien we wel wat de toekomst brengt. Wat betreft de VAS en BRC rally’s. Er is eigenlijk geen verschil wat betreft het maken van de nota’s en het rijden van de wedstrijd. Alleen is er in een BRC wedstrijd een beetje meer werk. Soms heb je rally’s over verschillende dagen en er zijn in het BRC meer proeven dan in een ASAF wedstrijd.”

 

BRC
RallyTime animated
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X