Foto Hyundai Motorsport

Voor deze ene keer zal ik beginnen met de conclusie. Thierry en ik hebben honger! Honger naar de overwinning, naar het plezier tijdens de etappes en naar trofeeën om te delen met ons team. Dat is wat ik duidelijk wil maken voordat ik aan de samenvatting van deze Rally van Zweden begin…

Het gevoel was geweldig vanaf het moment dat de wielen begonnen te spinnen. Net als in de Monte, wisten we meteen dat we goed zouden presteren. De auto doet het goed op de sneeuw, net zoals op het asfalt en de eerste tussentijden bevestigden onmiddellijk onze eerste indruk.

Dag één was geweldig. De Zweedse sneeuw en ijs voelde als fluweel onder onze wielen… De high-speed etappes waren perfect voor onze i20 WRC en Thierry was meer gefocust dan ooit. Als resultaat behaalden we 5 besttijden op 7 etappes en 28 seconden voorsprong op Jari-Matti! We gingen terug naar het service park bij Torsby als onbetwiste leiders.

RT1
KAMV

Op de volgende dag wilden we alles onder controle houden… we wilden niet dezelfde fout maken als in Monte Carlo. Een geweldige tactiek, we werden nooit echt bedreigd… integendeel zelfs, want onze naaste achtervolger stond reeds op 43 seconden. Er restte alleen nog de Super Stage, een showproef, niet langer dan 2 km… En toen ging het mis!

Hoewel het parkoers niet bijzonder moeilijk was, raakten we een stapel vrachtwagenbanden in een bocht naar links… Twee of drie centimeter en we hadden ze niet geraakt, maar deze kleine fout (de enige van de rally) was fataal. De stuuras was gebroken … en de wedstrijd was voorbij.

Ik zou kunnen proberen om duizend redenen te bedenken om dit uit te leggen. Lange verbindingen, vermoeidheid, minder diepe concentratie, pech of wat dan ook… maar dat doe ik niet. Dit is onze fout, en we nemen de volledige verantwoordelijkheid.

We zijn diep teleurgesteld, natuurlijk. Teleurgesteld voor onszelf, voor onze fans… maar vooral voor het team dat een geweldige job deed. Wij zijn jullie een revanche schuldig en we zijn vastbesloten dit te doen vanaf de volgende rally!

Aangezien ik ben begonnen met de conclusie, zal ik deze niet herhalen. Maar je hebt begrepen dat onze motivatie sterk blijft en dat we bijna niet kunnen wachten om het gevecht aan te gaan in Mexico!

Ondertussen hoop ik jullie allemaal te zien op de Legend Boucles!

 

Bedankt voor uw steun,

Tot ziens,

Nicolas

VAS
RT2
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X