Foto Hyundai Motorsport

Voor deze ene keer zal ik beginnen met de conclusie. Thierry en ik hebben honger! Honger naar de overwinning, naar het plezier tijdens de etappes en naar trofeeën om te delen met ons team. Dat is wat ik duidelijk wil maken voordat ik aan de samenvatting van deze Rally van Zweden begin…

Het gevoel was geweldig vanaf het moment dat de wielen begonnen te spinnen. Net als in de Monte, wisten we meteen dat we goed zouden presteren. De auto doet het goed op de sneeuw, net zoals op het asfalt en de eerste tussentijden bevestigden onmiddellijk onze eerste indruk.

Dag één was geweldig. De Zweedse sneeuw en ijs voelde als fluweel onder onze wielen… De high-speed etappes waren perfect voor onze i20 WRC en Thierry was meer gefocust dan ooit. Als resultaat behaalden we 5 besttijden op 7 etappes en 28 seconden voorsprong op Jari-Matti! We gingen terug naar het service park bij Torsby als onbetwiste leiders.

VAS
RT1

Op de volgende dag wilden we alles onder controle houden… we wilden niet dezelfde fout maken als in Monte Carlo. Een geweldige tactiek, we werden nooit echt bedreigd… integendeel zelfs, want onze naaste achtervolger stond reeds op 43 seconden. Er restte alleen nog de Super Stage, een showproef, niet langer dan 2 km… En toen ging het mis!

Hoewel het parkoers niet bijzonder moeilijk was, raakten we een stapel vrachtwagenbanden in een bocht naar links… Twee of drie centimeter en we hadden ze niet geraakt, maar deze kleine fout (de enige van de rally) was fataal. De stuuras was gebroken … en de wedstrijd was voorbij.

Ik zou kunnen proberen om duizend redenen te bedenken om dit uit te leggen. Lange verbindingen, vermoeidheid, minder diepe concentratie, pech of wat dan ook… maar dat doe ik niet. Dit is onze fout, en we nemen de volledige verantwoordelijkheid.

We zijn diep teleurgesteld, natuurlijk. Teleurgesteld voor onszelf, voor onze fans… maar vooral voor het team dat een geweldige job deed. Wij zijn jullie een revanche schuldig en we zijn vastbesloten dit te doen vanaf de volgende rally!

Aangezien ik ben begonnen met de conclusie, zal ik deze niet herhalen. Maar je hebt begrepen dat onze motivatie sterk blijft en dat we bijna niet kunnen wachten om het gevecht aan te gaan in Mexico!

Ondertussen hoop ik jullie allemaal te zien op de Legend Boucles!

 

Bedankt voor uw steun,

Tot ziens,

Nicolas

Stannic_animatie
RallyTime animated
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X