Foto R. Pauline Photos Rallye

Glenn Lambert, zaakvoerder van GL Projects, is al enige tijd actief in de autosport. Actief lid van AMC Staden, deelnemen aan rittensport wedstrijden en daarnaast heeft hij ook reeds ervaring als copiloot. Dit jaar maakt hij de volgende stap en debuteert hij met een Opel Kadett E in de Rallysprint van Moorslede. Trouwens niet toevallig met een Opel Kadett E.

De Rallysprint van Moorslede wordt je eerste rally als piloot na een jaar als copiloot van Stephen Wyckaert. Vanwaar deze omwenteling?
Het was eigenlijk altijd al een kinderdroom om eens rally te rijden. Nu ik de kans krijg om dit te doen, laat ik dit zeker niet liggen. Doch wou ik eerst een jaar als copiloot fungeren om zodoende de regels te leren kennen. De samenwerking met Stephen is trouwens niet gestopt. Laat ons zeggen dat het copilootschap even op pauze geplaatst wordt.

Je kiest voor een Opel Kadett E. Waarom specifiek deze wagen?
Goh, dat is een beetje gekomen doordat ik als eerste wagen ooit een Opel Kadett E had gekocht. Dit is ondertussen al 15 jaar geleden. Deze wagen werd volledig terug opgebouwd en voorzien van de nodig rally look-a-like stickers. Ik heb de Opel Kadett E altijd een mooi model gevonden waarvan de GSI met lichte voorkeur. Deze had als één van de eerste wagens een digitaal dashboard wat in die tijd echt vooruitstrevend was. Dit heeft mij ertoe aangezet om van ditzelfde model een wedstrijdwagen te maken.

VAS
RT2

Ook in de rittensport ben je actief met een Opel Kadett E. Gaat het om dezelfde wagen?
Neen, ik heb ondertussen een paar Opel Kadett E-tjes staan. De wagen die gebruikt wordt voor rittensport is nog steeds met de BA5TO5-reclame. Door een goede vriend Robbie Vermeersch werd ik in deze hobby gesleurd. Ondertussen rij ik al een drietal jaren rittensport met deze wagen. Dit jaar komen we nog op de weg met deze wagen tijdens een aantal ritten zoals de Belgian Westhoek Classic en de memorial Rally van Looi (dit jaar Opel special). Ik reed steeds in klasse recreatie met als doel amusement. Verleden jaar wonnen we nog RPR in Geluwe. Dit samen met mijn vaste rittensport-copiloot en partner Jolien Lefere.

Het maakt alles ook een beetje makkelijker door met hetzelfde type wagen te rijden. Ik heb namelijk geen zin om een volledig magazijn aan te leggen voor verschillende types wagens. Ondertussen heb ik er een aantal staan van dit model en ook een aantal onderdelen. Hierdoor is het makkelijker om de oorzaak van een probleem te zoeken en het nadien op te lossen. Ik ben namelijk geen autotechnieker van opleiding.

Kristof Vanoverberghe leest de nota’s. Voor zover we weten wordt dit zijn debuut als copiloot?
Dat is inderdaad zo. Kristof is mijn stiefvader en heeft ook een voorliefde voor rally.
“Het gebeuren rond de piloot in een rally heeft me al altijd geïnteresseerd. Nu kan ik de kans benutten om deze uitdaging aan te gaan en Glenn zo goed mogelijk te begeleiden,” springt Kristof bij

Wat zijn jullie verwachtingen voor de Rallysprint van Moorslede?
Uitrijden en de wagen leren kennen. Ik reed er reeds enkele ritten mee om de wagen te testen maar rally blijft rally natuurlijk. Daar gaat het net iets sneller en ook harder voor de wagen. Dus uitrijden is echt belangrijk voor ons. Het is de bedoeling om te kijken of de wagen goed is en of we op elkaar ingespeeld raken.

Zijn er al verdere plannen gemaakt voor het komende seizoen?
Echte plannen of een kalender hebben we niet. We gaan van start met een rallysprint en nadien een aantal rally’s dicht bij de deur. Momenteel denken we aan de ORC Canal Rally, de Rally van Wervik, Hemicuda Rally en de 6 Uren van Kortrijk. Maar hierover is er momenteel nog geen zekerheid. Er ligt nog niets vast.

Momenteel is GL PROJECTS, Glenn’s eigen bedrijf de enige sponsor. Naast sponsoring zijn er natuurlijk nog mensen actief die er voor zorgen dat Glenn zijn droom kan waarmaken.
Bij deze wil ik de service mensen bedanken die de laatste weken, dagen aan de wagen hebben gewerkt om deze klaar te krijgen voor de prekeuring. Ook de vrouwelijke service crew die dan telkens instaat voor de nodige maaltijden en broodjes voorziet. En de partner voor het nodige begrip dat ze mij een aantal avonden in de week moet missen.

VAS
BRC
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X