Nadat hij vorig jaar 2x kon proeven van de Peugeot 208 R2 uit de stallen van Pevatec, wil Freek Vanbeveren verder gaan op de ingeslagen weg. Er wordt een programma uitgewerkt om het leerproces verder te zetten. Zodoende zien we Freek ook in 2017 achter het stuur van een R2 wagen.

“We zijn volop bezig met het seizoen 2017 uit te stippelen”, laat Freek ons weten. “Het is de bedoeling om opnieuw met een R2 van start te gaan. Het benodigde budget is hierdoor wel veel groter. Voorlopig staan er dan ook 2 wedstrijden van het VAS kampioenschap op het programma. Zo starten we zo goed als zeker in de Short Rally van de Monteberg en in de Rally van Wervik. De service wordt opnieuw verzorgd door Pevatec, waar ik vorig jaar heel tevreden over was.”

“Graag zou ik nog enkele wedstrijden toevoegen aan ons programma. Zo zou ik eens de 6 Uren van Kortrijk willen rijden. Om de tijdspanne tussen Wervik en Kortrijk te overbruggen, denken we dan aan de Aarova Short Rally of de Rally van Doornik. Kwestie van het ritme er in te houden. Maar alles hangt natuurlijk af van het budget dat we bijeen krijgen. Een R2 vraagt nu een maal een groter budget.”

RallyTime animated
Stannic

“Maar het is een plezante wagen om mee te starten. Ik ben het niet gewoon om met een voorwiel aangedreven atmosferische auto te rijden. Zelf heb ik immers een 4×4 turbo. Maar je kan er wel snel rap mee gaan, vond ik. Vooral in de bochten en het remmen. En dan is het zoeken om nog net iets rapper te gaan, om iets te laten zien.”

“Hier ontbreekt het me vooral nog aan ervaring en wat durf. Op mijn huidige niveau kan ik nog niet teveel risico’s nemen. Het gaat nu ook eenmaal om (te) grote bedragen. Ergens speelt dit toch in je achterhoofd wat toch wel een beetje logisch is. Op een hoger niveau kan je je hier wellicht over zetten. Maar zo ver zijn we nog niet.”

“Om wat extra budget te vinden, organiseren we op 3 maart een kartwedstrijd bij eurokart in Poperinge. De kartwedstrijd is wel al volgeboekt, maar er staat ook een playseat WRC simulator waar je je rally skills kan tonen. Je kan er ook een mooie prijs mee winnen,” aldus Freek Vanbeveren.

63ste OVV
Stannic_animatie
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X