naamloos-854

Een vijftal wedstrijden staan er op het programma van Stephen Wyckaert. Dan zijn er beduidend minder dan vorig seizoen. Maar daar heeft de piloot uit Moorslede een goede reden voor. Het is immers de bedoeling om in 2017 een nieuwe wagen te bouwen.

“Het wordt een overgangsjaar,” begint Stephen. “Ik ben bezig met het bouwen van een volledig nieuwe wagen. Het wordt terug een Renault Clio 1,  maar dan wel een 1.8 16V. Een snellere bolide want nu heb ik pk’s te kort om te kunnen meestrijden. We proberen de wagen klaar te hebben op het einde van dit jaar zodat we er mee kunnen starten in het volgende seizoen.”

Je blijft trouw aan de Renault Clio. Met de nieuwe Clio 2 Rally Challenge in het achterhoofd, heb je eraan gedacht om over te stappen naar een Clio 2?

RT1
RT2

“Ik heb het in overweging genomen. Ik heb zelfs contact opgenomen met de organisatoren, maar uiteindelijk beslist om het toch niet te doen. De plannen om de nieuwe Clio 1 te bouwen waren er al langer. Zo had ik al een nieuwe kast gekocht voor de Clio 1.”

In 2017 ga je de nieuwe Clio 1 bouwen. Zien we je daarnaast ook nog op de proeven?

“In mindere mate dan vorig jaar. We beperken ons dit seizoen tot een vijftal rally’s/rallysprints. We starten in onze thuisrally, namelijk de Rallysprint van Moorslede. Jonas Samoy, een goede vriend, zal er de nota’s lezen. Het is trouwens zijn debuut in de rallysport. Na de wedstrijd bekijken we of we onze samenwerking verder zetten. Naast Moorslede liggen ook de ORC Canal Rally en TBR Rallysprint al vast dit jaar.”

“In de 2de helft van het seizoen rijden we er ook nog een tweetal. Welke dat worden ligt nog niet vast. Wel wil ik dit jaar nog een rally rijden met mijn schoonbroer Ruben Boudrez. Na onze opgave in Rallysprint van de Monteberg vorig jaar, waar we al na 4km aan de kant stonden met een oververhitte motor, willen we dit jaar finishen. Waar juist zien we nog wel.”

Aan enthousiasme ontbreekt het Stephen Wyckaert alvast niet.

“Samen met onze supporters en servicemannen en niet te vergeten Babs Delzeyne, mijn vrouw, steun en cateringspecialiste, zullen we weer de Vlaamse wegen doen trillen op hun grondvesten. Tot slot wil ik ook nog sponsors Vervo bvba, trouwens ook mijn werkgever en Pro’s Explain bedanken.”

RT2
RT1
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X