RG-Rallysport brengt dit jaar twee teams aan de start van de Legend Boucles Classic. Twee teams die op verschillende punten wel zeer afwijkend zijn. Dat is het minste wat je kan zeggen. Zal het verschil aan de eindmeet ook zo groot zijn? Antwoord op die vraag op zondag 19 februari.

Aan de ene zijde hebben we een team met echte routiniers. De heren zijn reeds aan hun 8ste deelname toe. Rik Dumortier en Bert Werniers starten met de ondertussen niet meer weg te denken Citroën 2CV.

Aan de andere kant hebben we een team rookies wat de Boucles betreft. Het nieuwe, jonge en ook dynamische team maakt zijn debuut in de Legend Boucles Classic. Glenn Rogiers en Olivier Dupont brengen er de Volvo 343 aan de start.

RallyTime animated
VAS

Qua anciënniteit een groot verschil van ongeveer 50 jaar (de eerlijkheid gebiedt ons om erbij te vertellen dat we, naast de leeftijd van de piloten, ook de leeftijd van de wagens in rekening hebben gebracht). 8ste deelname tegenover 1ste deelname. Ervaring dus versus jong enthousiasme. Daarnaast is er een groot verschil qua aantal PK’s. Om en bij de 80 paarden, dat kan al tellen. Of het verschil aan de eindmeet even groot is, valt af te wachten. Haalt de ervaring het? Of zijn de PK’s doorslaggevend. Bastogne en omstreken is de ‘place to be’ wanneer je het ‘live’ wil volgen op 18 & 19 februari.

Eén ding hebben deze twee sympathieke teams wel gemeen. Namelijk RG-Rallysport, met rallyspecialist-selfmade man Geert & weldoener/traiteur Maria Rogiers op kop, vergezeld van technieker-komiek Johan Vanhecke, zullen dit rallyweekend met volle inzet verzorgen.

KAMV
Stannic_animatie
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X