Twee Vlamingen bij een Waalse renstal. Op het eerste zicht een vreemde keuze. Maar hun programma maakt veel duidelijk. Met de Peugeot 106 GTI 16V zullen Tom Goemaere en Dieter Descamps een programma afwerken rondom Namen. Momenteel zijn ze de wagen helemaal opnieuw aan het opbouwen. De laatste rally dateerde immers al van in 2015.

Een campagne rondom Namen. Vanwaar deze keuze?

“Als fervent fietser en mountainbiker kan je wel zeggen dat ik mijn hart verloren heb aan de streek rondom Namen. Vandaar dat ik dit seizoen vooral wedstrijden in en rond die streek wil gaan rijden. Momenteel staan de Rallye des Ardennes, Rallye de la Famenne, Rallye de la Semois, B-Short Mémorial Jean-Jacques Gadisseur (Sombreffe) en de Rallye de Mettet op ons programma. De tijdspanne tussen de Rallye des Ardennes en de Rallye de la Famenne is vrij groot. We hopen dan ook om nog wat extra budget te vinden om zodoende nog één of twee ASAF wedstrijden bij op ons programma te zetten.”

VAS
KAMV

Een wedstrijd in het VAS kampioenschap zit er niet aan te komen?

“Nee. Normaal rijden we geen rally’s in het Vlaamse gedeelte dit jaar. Al moet ik zeggen dat de wijziging van de Rallysprint van de Monteberg naar een Short Rally me wel aanspreekt. Maar ik denk dat het toch vooral ASAF wordt dit jaar. Neem nu bv de Rallye des Ardennes. Een wedstrijd waar we 2 jaar geleden reeds aan de start stonden. Persoonlijk vind ik deze rally een BK waardig. Deze wedstrijd is ook veel uitdagender dan veel VAS rally’s. Daarom dat ASAF rally’s me meer aanspreken.”

Twee Vlamingen in het ASAF kampioenschap is op zich niet zo vreemd. Twee Vlamingen bij een Waalse renstal, dat is al iets zeldzamer.

“We zijn inderdaad aangesloten bij Ecurie Bayard. Trouwens ook de organisator van onder andere de Rallye des Ardennes en de Rallye de la Famenne. En het mag gezegd worden, het is een groot plezier om bij deze renstal aangesloten te zijn. Misschien lijkt het wel wat amateuristisch, maar we moeten maar bellen en ze doen alles voor hun twee Vlamingen.”

“Voor de service doen we een beroep op D&D rallyteam van Nico en Gregory Deconinck die steeds knap werk leveren. Verder wil ik nog mijn sponsors bedanken zijnde Goodmark en Image Nation. Daarnaast wil ik ook nog iedereen uitnodigen op onze eetdag die door gaat op 4 maart. Alle info hierover vind je op ToKa-Motorsport,” besluit Tom Goemaere.

63ste OVV
RT1
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X