Minder dan drie weken en dan is het zover. Met de Rally van Haspengouw zijn we dan toe aan de start van het Belgisch Rally Championship. Trouwens ook de eerste manche van de M-Cup. En ook meteen de eerste wedstrijd voor het Pistoletto rally team. Samen met Christèle De Smet rijdt Jan Vandenberghe dit jaar een campagne in de M-Cup.

“We hebben ons ingeschreven in de M-Cup,” laat Jan Vandenberghe weten. “Het is de bedoeling om alle wedstrijden te rijden. Enkel achter de GTC Rally staat nog een vraagteken. In het VAS kampioenschap komen we waarschijnlijk niet aan de start. We moeten een beetje kijken hoe we alles combineren met onze job. Heel misschien starten we in de Short Rally van de Monteberg.”

In 2016 zagen we jullie slecht enkele keren aan de start. Had dit ook te maken met jullie professionele bezigheden?
“Inderdaad. We hebben vorig jaar bijna niks gereden. Het was vorig jaar een heel druk jaar. Naast onze zaak in Aardooie hebben we immers een nieuwe zaak opgestart in Middelkerke. En daar komt heel wat bij kijken. Niet rijden betekent natuurlijk ook dat we wat budget konden uitsparen en daarnaast was er tijd om enkele vernieuwingen te doen aan de wagen.”

Stannic
Stannic_animatie

Wat is er zoal gewijzigd aan de BMW M3?
“We hebben vorig jaar een sequentiële bak gestoken. Daarnaast zijn er ook binnenin wat verfraaiingen gedaan zoals een nieuw dashboard. En we hebben de betere zware pong geplaatst. Om klaar te zijn voor de M-Cup brengen we de wagen deze week naar Beek Auto Racing. Daar gaan ze er voor zorgen dat we met een perfecte afstelling aan de start komen.”

Ook dit jaar start je met je vrouw Christèle De Smet als co. Wat zijn jullie verwachtingen in de M Cup?
“Ik kan niet anders dan met Christèle rijden hè,” grapt Jan. “Neen. Het is voor ons beiden een hobby en we doen dit goed samen. Onze verwachtingen leggen we niet te hoog. Bijna alle wedstrijden zijn immers nieuw voor ons. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we ons laten doen.”

Een nieuw parcours. Is er een wedstrijd bij waar je echt naar uitkijkt?
“Moeilijke vraag. Moeilijk te zeggen aangezien het allemaal nieuw is voor mij. Of toch… de Sezoensrally. Dat zegt me wel iets. Ik weet nog dat Kjell dit vorig seizoen een van de betere wedstrijden vond. Trouwens ook voor de toeschouwers. Dus daar kijk ik wel naar uit.”

Tot slot. Wie verzorgt de service?
“Momenteel ligt dit nog niet vast. Ik heb hieromtrent DD Motorsport gecontacteerd. Als DD Motorsport het wil doen, dan zullen zij onze service verzorgen.”

Daarnaast wil Jan Vandenberghe ook nog zijn vrienden bedanken die steeds helpen om de wagen klaar te zetten en natuurlijk de sponsors Pistoletto, Mather trading, Mather aanhangwagens en garage Warnez Aardooie.

KAMV
BRC
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X