Na twee seizoenen komt er voor Vicky Van de Walle een voorlopig einde aan het hoofdstuk Pieter-Jan Maeyaert. Twee seizoenen die ze niet vlug zal vergeten. Twee seizoenen waarin ze als co-pilote veel voldoening kreeg. Natuurlijk stopt het hier niet voor Vicky. Ze wordt co-pilote van Robin Maes. Vanaf de Rally van Haspengouw vinden we haar in het rechterzitje van de prachtige ‘Camel’ BMW M3 Prodrive.

opname zonder titel-8998

“Ik trek een deur achter mij dicht,” begint Vicky haar verhaal. “Helemaal gesloten zal ze echter nooit zijn. Ik heb er enkele goede kameraden bij en ook op rallyvlak sluiten we niets uit in de toekomst. Pieter-Jan en Yves hebben een mooie kans gekregen die ze echt niet mochten missen. De R5 categorie is immers het beste wat er momenteel is. Dit kan ik alleen maar toejuichen. Ik ben alvast een fan en zal hun resultaten op de voet volgen.”

Twee jaar op pad met Pieter-Jan. We kunnen ons voorstellen dat je een en ander beleefd hebt. Wat is je het meest bijgebleven?

RallyTime animated
KAMV

“Alles zal me bijblijven! Maar toch vooral PJ zijn rijstijl en de manier waarop hij alles aanpakt. Hij runt zijn zaak op een superprofessionele manier en rijdt meer dan tien rally’s per jaar.  Dus is er weinig, zeg maar quasi geen, tijd om te verkennen. En toch blijft hij altijd zichzelf. Hij vertrouwt daardoor ook 110% op zijn copiloot.

Wallonie
Hond gespot tijdens de verkenningen
PJMaeyaert
PJ op verkenning… met zonnebril van Robin

Om een voorbeeld te geven. In de Rallye de Wallonie heb ik de nota’s van drie KP’s gemaakt aan de hand van de onboards van de organisatie. We hebben deze KP’s éénmaal verkend. Hier en daar wat afstanden moeten aanpassen, maar that’s it. Dan sta je aan de start en vraagt hij ‘welke KP is dit?’. ‘Eentje dat we maar één keer deden,’ antwoord ik lachend. En dan is zijn antwoord “Zeg dan maar waar ik moet rijden’. Dát geeft je als copiloot een enorme voldoening en chapeau, want weinigen doen hem hierin na.”

Dit jaar neem je plaats in de ‘Camel’ BMW M3 Prodrive, een wagen die net als de Ford Escort van PJ Maeyaert, tot de verbeelding spreekt van de rallyfans. Het is niet je eerste kennismaking met Robin Maes en de M3.

“We hebben inderdaad vorig seizoen reeds 1x samen gereden in de TAC Rally in Tielt. Het was een zeer aangename kennismaking met de M3 én Robin. Robin is een supergoeie piloot met veel capaciteiten en motivatie. Dat ligt me wel. Ik kijk er dus naar uit om met hem een team te vormen, uiteraard met de support van M Car Tech. Ik hoop om iets van mijn ervaring te kunnen doorgeven aan Robin. De eerste seizoenshelft ligt reeds vast. Daarna evalueren we onze samenwerking.”

Naast als co-pilote ben je ook op andere vlakken actief in de rallysport.

“Inderdaad. Ik blijf voorlopig actief bij M Car Tech. Zij zorgen ook voor onze assistentie tijdens de rally. Jean-Yves, zaakvoerder bij M Car Tech, is dé man voor de BMW M modellen. Velen weten ook dat ik ooit coördinatrice was van BMA, alles regelde voor Freddy Loix,  Rallye du Maroc Historique, Safari Rally enz… en dat doe ik nog steeds, met misschien dit jaar de Safari Rally in November. We zien wel.”

RT1
RallyTime animated
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X