foto: hyundai motorsport
Foto Hyundai Motorsport

Thierry Neuville heeft de start van het nieuwe WRC seizoen alvast niet gemist. Met twee besttijden op de eerste twee proeven staat hij meteen aan de leiding na de eerste wedstrijddag. Een dag die echter overschaduwd wordt door een tragisch ongeval. Neuville’s teamgenoot Hayden Paddon schoof van de baan op de eerste KP en raakte daarbij een toeschouwer. Later op de avond werd duidelijk dat de man het niet gehaald heeft.

Bij het binnenkomen van de eerste tussentijden leek het erop dat Sebastien Ogier op weg was naar zijn eerste scratch van het nieuwe seizoen. In het laatste deel van de openingsproef remonteerde onze landgenoot echter de fransman. Aan de finish was Thierry Neuville een kleine seconde sneller dan Ogier. De openingsproef was echter van korte duur. De Hyundai i20 van Paddon, als derde gestart, raakte in de slotfase van de proef van de baan. De proef werd stilgelegd en al vrij vlug geannuleerd. De sortie had dramatische gevolgen. Een toeschouwer overleefde het niet.

Met enige vertraging gingen de rijders van start op de tweede proef. En opnieuw was de scratch voor Thierry Neuville. Sebastien Ogier werd meteen op een kleine acht seconden gezet. De rest van het pak kreeg al 15 seconden om de oren. Juho Hänninen, in de Toyota Yaris, verraste enigszins met zijn derde plaats. Hij eindigde 13 seconden voor teamgenoot Latvala, die pas een 9de tijd liet optekenen. De vierde plaats was voor Kris Meeke met de Citroën C3, waardoor de vier eerste plaatsen bezet worden door vier verschillende constructeurs.

Vandaag staan er 6 proeven op het programma waaronder de rit van Aspres Les Corps naar Chaillol, met bijna 39 km, de langste proef van de rally.

KAMV
RallyTime animated

BRC
Stannic_animatie
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X