foto: hyundai motorsport
Foto Hyundai Motorsport

Thierry Neuville heeft de start van het nieuwe WRC seizoen alvast niet gemist. Met twee besttijden op de eerste twee proeven staat hij meteen aan de leiding na de eerste wedstrijddag. Een dag die echter overschaduwd wordt door een tragisch ongeval. Neuville’s teamgenoot Hayden Paddon schoof van de baan op de eerste KP en raakte daarbij een toeschouwer. Later op de avond werd duidelijk dat de man het niet gehaald heeft.

Bij het binnenkomen van de eerste tussentijden leek het erop dat Sebastien Ogier op weg was naar zijn eerste scratch van het nieuwe seizoen. In het laatste deel van de openingsproef remonteerde onze landgenoot echter de fransman. Aan de finish was Thierry Neuville een kleine seconde sneller dan Ogier. De openingsproef was echter van korte duur. De Hyundai i20 van Paddon, als derde gestart, raakte in de slotfase van de proef van de baan. De proef werd stilgelegd en al vrij vlug geannuleerd. De sortie had dramatische gevolgen. Een toeschouwer overleefde het niet.

Met enige vertraging gingen de rijders van start op de tweede proef. En opnieuw was de scratch voor Thierry Neuville. Sebastien Ogier werd meteen op een kleine acht seconden gezet. De rest van het pak kreeg al 15 seconden om de oren. Juho Hänninen, in de Toyota Yaris, verraste enigszins met zijn derde plaats. Hij eindigde 13 seconden voor teamgenoot Latvala, die pas een 9de tijd liet optekenen. De vierde plaats was voor Kris Meeke met de Citroën C3, waardoor de vier eerste plaatsen bezet worden door vier verschillende constructeurs.

Vandaag staan er 6 proeven op het programma waaronder de rit van Aspres Les Corps naar Chaillol, met bijna 39 km, de langste proef van de rally.

RT1
KAMV

VAS
RT2
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X