foto: hyundai motorsport
Foto Hyundai Motorsport

Thierry Neuville heeft de start van het nieuwe WRC seizoen alvast niet gemist. Met twee besttijden op de eerste twee proeven staat hij meteen aan de leiding na de eerste wedstrijddag. Een dag die echter overschaduwd wordt door een tragisch ongeval. Neuville’s teamgenoot Hayden Paddon schoof van de baan op de eerste KP en raakte daarbij een toeschouwer. Later op de avond werd duidelijk dat de man het niet gehaald heeft.

Bij het binnenkomen van de eerste tussentijden leek het erop dat Sebastien Ogier op weg was naar zijn eerste scratch van het nieuwe seizoen. In het laatste deel van de openingsproef remonteerde onze landgenoot echter de fransman. Aan de finish was Thierry Neuville een kleine seconde sneller dan Ogier. De openingsproef was echter van korte duur. De Hyundai i20 van Paddon, als derde gestart, raakte in de slotfase van de proef van de baan. De proef werd stilgelegd en al vrij vlug geannuleerd. De sortie had dramatische gevolgen. Een toeschouwer overleefde het niet.

Met enige vertraging gingen de rijders van start op de tweede proef. En opnieuw was de scratch voor Thierry Neuville. Sebastien Ogier werd meteen op een kleine acht seconden gezet. De rest van het pak kreeg al 15 seconden om de oren. Juho Hänninen, in de Toyota Yaris, verraste enigszins met zijn derde plaats. Hij eindigde 13 seconden voor teamgenoot Latvala, die pas een 9de tijd liet optekenen. De vierde plaats was voor Kris Meeke met de Citroën C3, waardoor de vier eerste plaatsen bezet worden door vier verschillende constructeurs.

Vandaag staan er 6 proeven op het programma waaronder de rit van Aspres Les Corps naar Chaillol, met bijna 39 km, de langste proef van de rally.

RallyTime animated
BRC

BRC
RallyTime animated
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X