Kan Thierry Neuville zijn prestatie van de openingsdag bevestigen? Dat was de vraag die vele fans zich deze morgen stelden. Dat was wat vele fans hoopten. Wel onze landgenoot heeft niet teleurgesteld. Na dag twee heeft hij 45 seconden bonus verzameld op zijn eerste belagers Sebastien Ogier en Ott Tänak. Een mooie voorsprong… maar de rally is nog lang.

Op SS3 was het Ott Tänak die de eerste besttijd van de dag reed. Grootste verliezer op deze proef was Sebastien Ogier. Na een schuiver raakte de Fransman niet dadelijk weg en verloor zo ongeveer 43 seconden. In de volgende drie proeven was Thierry Neuville onaantastbaar. Met nog twee proeven te gaan, had hij een voorsprong van 38 seconden op Ott Tänak en zelfs 1 minuut 12 op Sebastien Ogier.

De laatste twee proeven was de Fransman het snelst. Op SS7 verloor Thierry Neuville een kleine 20 seconden omwille van te voorzichtige nota’s. Op SS8 sloeg de motor af in een haarspeldbocht. Zonder de motor te resetten, vervolgde Thierry zijn weg. De turbo sloeg niet aan. Een reset na 500 meter bracht soelaas. Maar het kostte Thierry opnieuw wat seconden. En zodoende sluit Neuville de eerste dag af met een voorsprong van 45 seconden op de M-Sport Ford rijders Sebastien Ogier en Ott Tänak. 45,1 seconden op Ogier en 45,4 seconden op Tänak om precies te zijn.

KAMV
VAS

De Fin Juho Hänninen en de Brit Kris Meeke konden niet meer verder nadat ze in de fout gingen.

Jari Latvalla volgt reeds op 2 minuten 10 en Dani Sordo op bijna 3 minuten. Craig Breen op iets meer dan 3 minuten. Op plaats 7 vinden we Mikkelsen met de Skoda Fabia R5, de leider in WRC2. Er staat geen maat op de Noor die reeds 2 minuten 30 voorsprong heeft op Tidemand.

Het ziet er goed uit voor onze landgenoot Thierry Neuville. Maar de weg is nog lang. Te beginnen met de proeven op zaterdag, ten zuiden van Gap. Proeven waar nog meer sneeuw en ijs op de rijders wacht.

KAMV
BRC
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X