Kan Thierry Neuville zijn prestatie van de openingsdag bevestigen? Dat was de vraag die vele fans zich deze morgen stelden. Dat was wat vele fans hoopten. Wel onze landgenoot heeft niet teleurgesteld. Na dag twee heeft hij 45 seconden bonus verzameld op zijn eerste belagers Sebastien Ogier en Ott Tänak. Een mooie voorsprong… maar de rally is nog lang.

Op SS3 was het Ott Tänak die de eerste besttijd van de dag reed. Grootste verliezer op deze proef was Sebastien Ogier. Na een schuiver raakte de Fransman niet dadelijk weg en verloor zo ongeveer 43 seconden. In de volgende drie proeven was Thierry Neuville onaantastbaar. Met nog twee proeven te gaan, had hij een voorsprong van 38 seconden op Ott Tänak en zelfs 1 minuut 12 op Sebastien Ogier.

De laatste twee proeven was de Fransman het snelst. Op SS7 verloor Thierry Neuville een kleine 20 seconden omwille van te voorzichtige nota’s. Op SS8 sloeg de motor af in een haarspeldbocht. Zonder de motor te resetten, vervolgde Thierry zijn weg. De turbo sloeg niet aan. Een reset na 500 meter bracht soelaas. Maar het kostte Thierry opnieuw wat seconden. En zodoende sluit Neuville de eerste dag af met een voorsprong van 45 seconden op de M-Sport Ford rijders Sebastien Ogier en Ott Tänak. 45,1 seconden op Ogier en 45,4 seconden op Tänak om precies te zijn.

RallyTime animated
BRC

De Fin Juho Hänninen en de Brit Kris Meeke konden niet meer verder nadat ze in de fout gingen.

Jari Latvalla volgt reeds op 2 minuten 10 en Dani Sordo op bijna 3 minuten. Craig Breen op iets meer dan 3 minuten. Op plaats 7 vinden we Mikkelsen met de Skoda Fabia R5, de leider in WRC2. Er staat geen maat op de Noor die reeds 2 minuten 30 voorsprong heeft op Tidemand.

Het ziet er goed uit voor onze landgenoot Thierry Neuville. Maar de weg is nog lang. Te beginnen met de proeven op zaterdag, ten zuiden van Gap. Proeven waar nog meer sneeuw en ijs op de rijders wacht.

RallyTime animated
BRC
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X