Klasse 2C kampioen Thorben Vandeputte brengt zijn Citroën Saxo VTS aan de start van de Rallysprint van Moorslede. Niet om op zoek te gaan naar een nieuwe titel. Hij zal voor de gelegenheid het stuur afstaan aan zijn vriend Jason Buysens, die hiermee zijn debuut maakt in de rallysport. Thorben zal de nota’s lezen. Een gesprek met de twee vrienden leert ons dat ze samen nog meer toekomstplannen hebben.

We starten in Moorslede met de Saxo, maar wel als co-piloot,” vertelt Thorben als we informeren naar zijn plannen voor het nieuwe seizoen. “De wagen zal bestuurd worden door Jason Buysens. Ik zal de nota’s voor mijn rekening nemen. Jason is een goede vriend van mij die ook gepassioneerd met rallysport bezig is. Hij doet veel voor mij en op deze manier kan ik iets terug doen.”

Ik ken Thorben al van in het middelbaar onderwijs,” pikt Jason in. “Ook van op de rally’s en zo werden we al snel goede vrienden. Die vriendschapsband is nog gegroeid nadat Thorben ook bij het team van Philcars kwam. Je kan gerust stellen dat we ondertussen beste vrienden zijn.

BRC
RallyTime animated

Het is trouwens bij Philcars dat de rallymicrobe echt toegeslagen heeft. Ik sleutelde vroeger al aan auto’s en toen ik in school garage volgde is de passie voor rally beginnen groeien.  Toen ik mijn stage deed bij Philcars was ik helemaal verkocht. Sindsdien doe ik al enkele jaren service bij Philcars. Maar nu begint het toch echt wel te kriebelen om zelf eens achter het stuur te zitten,” gaat Jason verder.
“Normaal zou ik dit jaar nog niet aan de start staan van een rally. We zijn immers bezig met de opbouw van een eigen rallywagen, een BMW E30. En dit duurt iets langer dan verwacht. Er kruipt immers veel tijd en budget in. Dit jaar zou ik de wagen willen afwerken zodat we er mee kunnen starten in het seizoen 2018. Maar toen ik de kans kreeg van Thorben om eens met de Saxo te rijden, was de verleiding te groot.”

Ik ben Thorben dan ook heel dankbaar voor deze kans en voor het vertrouwen om met zijn wagen te mogen starten. Het is de bedoeling om er plezier aan te beleven en wat ervaring op te doen. Een rallysprint is ideaal om mee te starten. Beter dan een meteen een rally. Het is waarschijnlijk ook mijn enige rally dit jaar. Volgend jaar is het de bedoeling om met de BMW E30 enkele malen aan de start te staan. Iets waar ik nu al naar uitkijk. Als BMW E30 fan geniet ik trouwens meer van de stuurkunsten van bv Kevin Vandenbussche en Brecht Hoorne dan van de passages van de grote piloten,” aldus Jason Buysens.

Net zoals in de Rallysprint van Moorslede dit jaar, zal ik ook in 2018 de nota’s lezen voor Jason,” vervolgt Thorben. “Ik heb besloten om dit seizoen geen volledig kampioenschap te rijden. Op die manier kan ik ook wat geld uitsparen naar volgend seizoen. Dit jaar zou ik een 4-tal mooie rally’s willen rijden. De Rally van Wervik rijden we al zeker omdat ik er een gratis start krijg als klasse 2C kampioen. Volgend seizoen zal ik dan plaatsnemen in het rechterzitje bij Jason. Afhankelijk van het aantal rally’s dat we samen met de BMW rijden, zal ik misschien tussendoor zelf nog een kleine rally rijden.”

RT1
VAS
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X