TBR-2016-801-1

Al 17 jaar vormen ze een duo. Serge Dumortier achter het stuur van de ondertussen vertrouwde BMW en Mirando Vandenkendelaere in het rechterzitje. Het zal jullie dan hoogstwaarschijnlijk ook niet verwonderen dat ze in 2017 samen aan de slag gaan. Een tiental rally’s staan er op het programma. In twee daarvan zal dochter Xenia Dumortier de nota’s voor haar rekening nemen.

Het is de bedoeling dat we een 10-tal rally’s rijden,” vertelt Serge Dumortier. “In de Short Rally van de Monteberg en de TBR Rallysprint rijd ik samen met mijn dochter Xenia. De andere wedstrijden rijd ik met mijn schoonbroer Mirando Vandenkendelaere, reeds 17 jaar mijn vaste co-piloot.”

RT2
RT1

Jullie programma bestaat uit volgende wedstrijden:
De Rallysprint van Moorslede, Short Rally van de Monteberg, ORC Canal Rally, Rally van Wervik, TBR Rallysprint, Rally van Staden, Criterium Omloop van Vlaanderen, Aarova Short Rally, Hemicuda Rally en de 6 Uren van Kortrijk. Is er een bepaalde wedstrijd die je voorkeur draagt?

De Rally van Wervik en de Omloop van Vlaanderen zijn mijn favoriete rally’s. De KP’s van deze wedstrijden liggen mij het best. Maar ook aan de andere wedstrijden beleef ik veel plezier. Ik ben altijd tevreden als ik aan de start sta. De microbe van de rallysport zekers.”

De winterstop is natuurlijk het ideale moment om verbeteringen aan te brengen aan de wagen. Wordt er aan de BMW gesleuteld?

We zijn momenteel nog druk bezig. De BMW krijgt een vernieuwde achteras en een vernieuwde motor. Een 2.5 in plaats van de 3 liter M3. Deze prepareren we zelf om zo de kosten te beperken. Het is iets dat we kunnen verwezenlijken aangezien zowel mijn schoonbroer als ik in een garage werken.”

Snelheid combineren met een beetje dwars rijden. Op deze manier wil Serge zich amuseren in 2017. Graag wil hij dan ook nog enkele mensen bedanken die dit allemaal mogelijk maken.

Eerst en vooral een dankwoordje aan mijn servicemannen die wekelijks paraat staan. Daarnaast natuurlijk ook aan de sponsors Johan Deroo, Mario Froyman, TVH, auto’s Demarez en North Sea Paint.”

63ste OVV
RT2
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X