TBR-2016-801-1

Al 17 jaar vormen ze een duo. Serge Dumortier achter het stuur van de ondertussen vertrouwde BMW en Mirando Vandenkendelaere in het rechterzitje. Het zal jullie dan hoogstwaarschijnlijk ook niet verwonderen dat ze in 2017 samen aan de slag gaan. Een tiental rally’s staan er op het programma. In twee daarvan zal dochter Xenia Dumortier de nota’s voor haar rekening nemen.

Het is de bedoeling dat we een 10-tal rally’s rijden,” vertelt Serge Dumortier. “In de Short Rally van de Monteberg en de TBR Rallysprint rijd ik samen met mijn dochter Xenia. De andere wedstrijden rijd ik met mijn schoonbroer Mirando Vandenkendelaere, reeds 17 jaar mijn vaste co-piloot.”

Jullie programma bestaat uit volgende wedstrijden:
De Rallysprint van Moorslede, Short Rally van de Monteberg, ORC Canal Rally, Rally van Wervik, TBR Rallysprint, Rally van Staden, Criterium Omloop van Vlaanderen, Aarova Short Rally, Hemicuda Rally en de 6 Uren van Kortrijk. Is er een bepaalde wedstrijd die je voorkeur draagt?

RallyTime animated
BRC

De Rally van Wervik en de Omloop van Vlaanderen zijn mijn favoriete rally’s. De KP’s van deze wedstrijden liggen mij het best. Maar ook aan de andere wedstrijden beleef ik veel plezier. Ik ben altijd tevreden als ik aan de start sta. De microbe van de rallysport zekers.”

De winterstop is natuurlijk het ideale moment om verbeteringen aan te brengen aan de wagen. Wordt er aan de BMW gesleuteld?

We zijn momenteel nog druk bezig. De BMW krijgt een vernieuwde achteras en een vernieuwde motor. Een 2.5 in plaats van de 3 liter M3. Deze prepareren we zelf om zo de kosten te beperken. Het is iets dat we kunnen verwezenlijken aangezien zowel mijn schoonbroer als ik in een garage werken.”

Snelheid combineren met een beetje dwars rijden. Op deze manier wil Serge zich amuseren in 2017. Graag wil hij dan ook nog enkele mensen bedanken die dit allemaal mogelijk maken.

Eerst en vooral een dankwoordje aan mijn servicemannen die wekelijks paraat staan. Daarnaast natuurlijk ook aan de sponsors Johan Deroo, Mario Froyman, TVH, auto’s Demarez en North Sea Paint.”

KAMV
BRC
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X