TBR-2016-801-1

Al 17 jaar vormen ze een duo. Serge Dumortier achter het stuur van de ondertussen vertrouwde BMW en Mirando Vandenkendelaere in het rechterzitje. Het zal jullie dan hoogstwaarschijnlijk ook niet verwonderen dat ze in 2017 samen aan de slag gaan. Een tiental rally’s staan er op het programma. In twee daarvan zal dochter Xenia Dumortier de nota’s voor haar rekening nemen.

Het is de bedoeling dat we een 10-tal rally’s rijden,” vertelt Serge Dumortier. “In de Short Rally van de Monteberg en de TBR Rallysprint rijd ik samen met mijn dochter Xenia. De andere wedstrijden rijd ik met mijn schoonbroer Mirando Vandenkendelaere, reeds 17 jaar mijn vaste co-piloot.”

Jullie programma bestaat uit volgende wedstrijden:
De Rallysprint van Moorslede, Short Rally van de Monteberg, ORC Canal Rally, Rally van Wervik, TBR Rallysprint, Rally van Staden, Criterium Omloop van Vlaanderen, Aarova Short Rally, Hemicuda Rally en de 6 Uren van Kortrijk. Is er een bepaalde wedstrijd die je voorkeur draagt?

BRC
RT1

De Rally van Wervik en de Omloop van Vlaanderen zijn mijn favoriete rally’s. De KP’s van deze wedstrijden liggen mij het best. Maar ook aan de andere wedstrijden beleef ik veel plezier. Ik ben altijd tevreden als ik aan de start sta. De microbe van de rallysport zekers.”

De winterstop is natuurlijk het ideale moment om verbeteringen aan te brengen aan de wagen. Wordt er aan de BMW gesleuteld?

We zijn momenteel nog druk bezig. De BMW krijgt een vernieuwde achteras en een vernieuwde motor. Een 2.5 in plaats van de 3 liter M3. Deze prepareren we zelf om zo de kosten te beperken. Het is iets dat we kunnen verwezenlijken aangezien zowel mijn schoonbroer als ik in een garage werken.”

Snelheid combineren met een beetje dwars rijden. Op deze manier wil Serge zich amuseren in 2017. Graag wil hij dan ook nog enkele mensen bedanken die dit allemaal mogelijk maken.

Eerst en vooral een dankwoordje aan mijn servicemannen die wekelijks paraat staan. Daarnaast natuurlijk ook aan de sponsors Johan Deroo, Mario Froyman, TVH, auto’s Demarez en North Sea Paint.”

VAS
RallyTime animated
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X