RV_6UK_2016-1046-1De eerste vaste nummers in het Belgian Rally Championship zijn gekend. Normaal is nummer 1 weggelegd voor de regerende Belgisch kampioen.  Maar zoals we allemaal reeds weten, rijdt Freddy Loix dit jaar het Belgisch kampioenschap niet. Het startnummer 1 is hierdoor toegekend aan Kris Princen.

Net zoals vorig jaar kunnen piloten er voor kiezen om met een vast startnummer te rijden in het BRC. Voorlopig zijn er nog 4 piloten die een vast nummer kozen. Op de Huyndai i20 R5 van Guillaume Dilley vinden we het startnummer 2. Bert Cornelis, die de VW Polo S2000 inruilde voor een DS3 R5, rijdt met startnummer 5. Polle Geusens zal met nummer 8 op de deuren van de Ford Fiesta R5 zzn de start verschijnen.

Daarnaast koos ook Vincent Verschueren voor een vast nummer, namelijk 46. Vorig jaar reed Vincent reeds enkele malen met dit nummer. Bij sommige rallyfans deed dit ongewone nummer de wenkbrauwen fronsen. Ondertussen weet bijna iedereen waarom Vincent graag met nummer 46 rijdt. De ex-motoracer brengt hiermee hulde aan zijn groot idool Valentino Rossi, die van 46 een legendarisch startnummer maakte.

KAMV
RT2

63ste OVV
RT1
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X