RV_6UK_2016-1046-1De eerste vaste nummers in het Belgian Rally Championship zijn gekend. Normaal is nummer 1 weggelegd voor de regerende Belgisch kampioen.  Maar zoals we allemaal reeds weten, rijdt Freddy Loix dit jaar het Belgisch kampioenschap niet. Het startnummer 1 is hierdoor toegekend aan Kris Princen.

Net zoals vorig jaar kunnen piloten er voor kiezen om met een vast startnummer te rijden in het BRC. Voorlopig zijn er nog 4 piloten die een vast nummer kozen. Op de Huyndai i20 R5 van Guillaume Dilley vinden we het startnummer 2. Bert Cornelis, die de VW Polo S2000 inruilde voor een DS3 R5, rijdt met startnummer 5. Polle Geusens zal met nummer 8 op de deuren van de Ford Fiesta R5 zzn de start verschijnen.

Daarnaast koos ook Vincent Verschueren voor een vast nummer, namelijk 46. Vorig jaar reed Vincent reeds enkele malen met dit nummer. Bij sommige rallyfans deed dit ongewone nummer de wenkbrauwen fronsen. Ondertussen weet bijna iedereen waarom Vincent graag met nummer 46 rijdt. De ex-motoracer brengt hiermee hulde aan zijn groot idool Valentino Rossi, die van 46 een legendarisch startnummer maakte.

RT2
BRC
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X