RV_6UK_2016-1046-1De eerste vaste nummers in het Belgian Rally Championship zijn gekend. Normaal is nummer 1 weggelegd voor de regerende Belgisch kampioen.  Maar zoals we allemaal reeds weten, rijdt Freddy Loix dit jaar het Belgisch kampioenschap niet. Het startnummer 1 is hierdoor toegekend aan Kris Princen.

Net zoals vorig jaar kunnen piloten er voor kiezen om met een vast startnummer te rijden in het BRC. Voorlopig zijn er nog 4 piloten die een vast nummer kozen. Op de Huyndai i20 R5 van Guillaume Dilley vinden we het startnummer 2. Bert Cornelis, die de VW Polo S2000 inruilde voor een DS3 R5, rijdt met startnummer 5. Polle Geusens zal met nummer 8 op de deuren van de Ford Fiesta R5 zzn de start verschijnen.

Daarnaast koos ook Vincent Verschueren voor een vast nummer, namelijk 46. Vorig jaar reed Vincent reeds enkele malen met dit nummer. Bij sommige rallyfans deed dit ongewone nummer de wenkbrauwen fronsen. Ondertussen weet bijna iedereen waarom Vincent graag met nummer 46 rijdt. De ex-motoracer brengt hiermee hulde aan zijn groot idool Valentino Rossi, die van 46 een legendarisch startnummer maakte.

RT1
VAS
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X