Indien de wagen tijdig klaar raakt, begint het seizoen van Sascha Oosterlinck in Landen. Naast de Rally van Haspengouw vinden we nog een 6-tal andere wedstrijden op het programma. Een programma à la carte met een mix van BRC, VAS en ASAF wedstrijden. Een programma dat wordt afgewerkt met Nick Verleye, de man achter 2Sign, aan zijn zijde.

“Momenteel ligt de wagen nog volledig open,” begint Sascha zijn verhaal. “De neus van de Ford Escort wordt vernieuwd na ons accidentje in de 6 Uren van Kortrijk. Ook de trekarmen worden volledig vernieuwd. Natuurlijk maken we van de gelegenheid gebruik om alles na te kijken. En wie weet gaan we wel voor een nieuwe layout. Het is de bedoeling om klaar te zijn voor de Rally van Haspengouw, onze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.”

Tijdens het vorige seizoen werd Nick Verleye je vast co-piloot. Leest hij ook dit jaar de nota’s?

RT2
63ste OVV

“Dat is in ieder geval de bedoeling. Ik ben zeer tevreden over Nick Verleye. De samenwerking verloopt zeer goed. Met hem in het rechterzitje voel ik mij echt op mijn gemak. Redenen genoeg dus om ook met hem een team te vormen in 2017.”

Is het de bedoeling om dit seizoen een kampioenschap te rijden? Of wordt het een programma à la carte zoals vorig seizoen?

“Het wordt een programma à la carte. Eentje met wedstrijden uit het Belgian Rally Championship, VAS en ASAF kampioenschap. Naast de Rally van Haspengouw is het de bedoeling om van start te gaan in de TAC Rally. Daarna volgt met de ORC Canal Rally onze eerste VAS wedstrijd. In de zomer rijden we dan de Rallye Sprint de Solre Saint Géry, een ASAF wedstrijd. Vervolgens staan nog de East Belgian Rally, Hemicuda Rally en de 6 Uren van Kortrijk op ons programma.”

Een mooi gevarieerd programma. Elke piloot heeft wel een wedstrijd waar hij extra naar uitkijkt. Is er een bepaalde wedstrijd waar jullie naar uitkijken.

“De Rallye Sprint de Solre Saint Géry. Ik reed er voor het eerst en het was de eerste wedstrijd samen met Nick Verleye. We eindigden op een mooie 2de plaats bij de historics, achter Christophe Jacob. Daarnaast ook de East Belgian Rally. Een zeer mooi rally met prachtige KP’s.”

Tot slot wil Sascha Oosterlinck nog enkele mensen bedanken.

“Ik wil vooral mijn vriendin Evelyn, Nick, de servicemannen en iedereen die me steunt bedanken want zonder hen zou dit voor mij niet mogelijk zijn.

2Sign, WestSpa, FTC Wheels, Liftservice en verhuizingen Deceuninck, Magistrading, Klusjesdienst Stefaan, DJ Carlo De Roo en Dielie motors zijn de sponsors die ons al zeker steunen dit jaar. Misschien kunnen we nog enkele andere sponsors, waarmee we momenteel onderhandelen, toevoegen aan de lijst.”

RT1
KAMV
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X