Johnnie Ellis is al enkele jaren actief in de rallysport, maar tot vorig seizoen was hij voor velen een onbekende. ‘Die Brit in zijn Subaru is wel snel. Waar komt die ineens vandaan?’, liet een van de andere piloten zich ontvallen op de Hemicuda Rally Radio. Johnnie Ellis heeft zijn debuut in België niet gemist. En ook in het nieuwe seizoen zullen we zeker en vast van hem horen. Want de snelle Brit rijdt ook in 2017 het FIRC en dit met een nog snellere wagen.

“Ook in 2017 zullen we in België rijden. Zo staan bijna alle wedstrijden van het FIRC op het programma,” vertelt Johnnie Ellis enthousiast. “Enkel in de ORC Canal Rally komen we niet aan de start. Daarnaast rijden we ook de Rally Sprint van Moorslede. Deze rally zien we als een shake down omdat we in 2017 met een nieuwe wagen rijden, namelijk een EVO X. Maandag gaan we de wagen halen bij Heuvel Motorsport in Nederland. De service blijven we zelf doen. Onze mecaniciens reizen immers altijd mee.”

KAMV
BRC

Vorig jaar finishte Johnnie Ellis 3x in de top 10. Eenmaal stond hij zelfs op het podium. De Brit komt dan ook niet zonder ambitie naar België.

“We gaan proberen om het FIRC te winnen. Daarnaast willen we ook podiumplaatsen behalen. En liefst zo veel mogelijk.”

Tot slot vroegen we ook waarom hij er opnieuw voor kiest om in België te komen rijden.

“We houden ervan om naar België te komen. De rally’s zijn er echt goed georganiseerd. De mensen zijn er zo vriendelijk. Telkens opnieuw voelen we ons echt welkom. Daarnaast zijn de proeven er gewoon fantastisch,” besluit Johnnie Ellis.

VAS
BRC
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X