rt_sezoens2016-rv-6922

In 2015 reden ze enkele wedstrijden in functie van de opbouw van de Opel Ascona. 2016 was dan ook hun eerste volledige seizoen. We hebben het over vader en zoon, Simon en Paul Puype. Een klassement rijden was niet het doel. Zich amuseren des te meer. En daar zijn ze duidelijk in geslaagd met de achterwiel aangedreven Opel Ascona. We zullen vader en zoon dan ook in 2017 op de rallypaden zien.

In 2017 rijden we een achttal rally’s,” vertelt Simon. “We starten ons seizoen met de Rallysprint van Moorslede. Vervolgens staat de Short Rally van de Monteberg op het programma. Net zoals in 2016 trekken we daarna naar de Sezoensrally in Bocholt om er het criterium te rijden. Verder staan ook nog de Rally van Wervik, Short Rally van Kasterlee, Hemicuda Rally, Rally van Zuid-Limburg en de 6 Uren van Kortrijk op het programma. Misschien voegen we daar de Rally van Staden nog aan toe.”

Veel piloten gebruiken de winterstop om hun rallywapen te verbeteren. Ook Simon gaat wat verbeteringen aanbrengen aan de Opel Ascona.

RT2
RallyTime animated

Ik moet er nog wel aan beginnen,” bekent Simon Puype. “De wagen wordt wat lichter en we gaan grotere Webers plaatsen. En verder gaan we alles grondig nakijken en reviseren waar nodig.”

Vorig jaar werd het criterium van de Sezoensrally in Bocholt voor het eerst gereden. Een wedstrijd die wel in de smaak viel bij het team.

De Sezoensrally in Bocholt is een van mijn favoriete wedstrijden aangezien ik een groot liefhebber ben van de stukken onverhard. Daarnaast kijk ik er ook naar om voor de eerste keer te starten in de Short Rally van Kasterlee en in de Rally van Zuid-Limburg. Het is eens wat anders dan de proeven in West-Vlaanderen,” besluit Simon Puype.

Net zoals in de vorig jaar wordt de service zelf verzorgd in samenwerking met GRT Motorsport. En als laatste wil het team graag de sponsors danken die dit allemaal mogelijk maken.

Schilderwerken Pennello – Pleisterwerken Mattijs Deman – Dakwerken Gianni Bulcke – Fermette – Kizz me – Opel Desomer – Dakwerken Neil Gunst

VAS
BRC
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X