Het is geweten dat de Nederlandse rallysport door een dal gaat. Daarom werd er door de KNAF een rallysportpromotor aangesteld, namelijk Dick Leermakers. Er wacht hem de moeilijke opdracht om een nieuwe stabiele basis voor het NK Rally te leggen.

In ieder geval kan hij op steun van Nederlandse piloten rekenen om de sport er weer bovenop te krijgen. Zo komt er in 2017 een R5 Challenge. Het idee werd aangebracht door Bob de Jong die even de tijd nam om een en ander toe te lichten.

Ik heb inderdaad het idee aangedragen. Nu is het aan de KNAF en de rijders om er iets van te maken,” vertelt Bob de Jong. “Na een rondvraag is er gebleken dat er wel enige interesse is. Voorlopig houden we het op een drietal wedstrijden. Momenteel is er van de Nederlandse top geen interesse om meer wedstrijden in Nederland te rijden. Dus we gaan klein beginnen en hopen om met 4 à 5 deelnemers de rest over de streep te trekken.”

VAS
BRC

De drie wedstrijden die meetellen voor de R5 Challenge zijn de ELE Rally (26-27 mei), de GTC Rally (8-9 juli) en de Eurol Hellendoorn Rally (15-16 september). Het is alvast een begin om de rallysport in Nederland een boost te geven.

We moeten nu nog een reglement op stellen en de definitieve goedkeuring krijgen. Maar die goedkeuring, daar ben ik niet zo bang voor,” besluit Bob de Jong.

BRC
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X