Het is geweten dat de Nederlandse rallysport door een dal gaat. Daarom werd er door de KNAF een rallysportpromotor aangesteld, namelijk Dick Leermakers. Er wacht hem de moeilijke opdracht om een nieuwe stabiele basis voor het NK Rally te leggen.

In ieder geval kan hij op steun van Nederlandse piloten rekenen om de sport er weer bovenop te krijgen. Zo komt er in 2017 een R5 Challenge. Het idee werd aangebracht door Bob de Jong die even de tijd nam om een en ander toe te lichten.

Ik heb inderdaad het idee aangedragen. Nu is het aan de KNAF en de rijders om er iets van te maken,” vertelt Bob de Jong. “Na een rondvraag is er gebleken dat er wel enige interesse is. Voorlopig houden we het op een drietal wedstrijden. Momenteel is er van de Nederlandse top geen interesse om meer wedstrijden in Nederland te rijden. Dus we gaan klein beginnen en hopen om met 4 à 5 deelnemers de rest over de streep te trekken.”

VAS
BRC

De drie wedstrijden die meetellen voor de R5 Challenge zijn de ELE Rally (26-27 mei), de GTC Rally (8-9 juli) en de Eurol Hellendoorn Rally (15-16 september). Het is alvast een begin om de rallysport in Nederland een boost te geven.

We moeten nu nog een reglement op stellen en de definitieve goedkeuring krijgen. Maar die goedkeuring, daar ben ik niet zo bang voor,” besluit Bob de Jong.

Stannic
RallyTime animated
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X