Het is geweten dat de Nederlandse rallysport door een dal gaat. Daarom werd er door de KNAF een rallysportpromotor aangesteld, namelijk Dick Leermakers. Er wacht hem de moeilijke opdracht om een nieuwe stabiele basis voor het NK Rally te leggen.

In ieder geval kan hij op steun van Nederlandse piloten rekenen om de sport er weer bovenop te krijgen. Zo komt er in 2017 een R5 Challenge. Het idee werd aangebracht door Bob de Jong die even de tijd nam om een en ander toe te lichten.

RT1
Stannic

Ik heb inderdaad het idee aangedragen. Nu is het aan de KNAF en de rijders om er iets van te maken,” vertelt Bob de Jong. “Na een rondvraag is er gebleken dat er wel enige interesse is. Voorlopig houden we het op een drietal wedstrijden. Momenteel is er van de Nederlandse top geen interesse om meer wedstrijden in Nederland te rijden. Dus we gaan klein beginnen en hopen om met 4 à 5 deelnemers de rest over de streep te trekken.”

De drie wedstrijden die meetellen voor de R5 Challenge zijn de ELE Rally (26-27 mei), de GTC Rally (8-9 juli) en de Eurol Hellendoorn Rally (15-16 september). Het is alvast een begin om de rallysport in Nederland een boost te geven.

We moeten nu nog een reglement op stellen en de definitieve goedkeuring krijgen. Maar die goedkeuring, daar ben ik niet zo bang voor,” besluit Bob de Jong.

VAS
KAMV
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X