Het is geweten dat de Nederlandse rallysport door een dal gaat. Daarom werd er door de KNAF een rallysportpromotor aangesteld, namelijk Dick Leermakers. Er wacht hem de moeilijke opdracht om een nieuwe stabiele basis voor het NK Rally te leggen.

In ieder geval kan hij op steun van Nederlandse piloten rekenen om de sport er weer bovenop te krijgen. Zo komt er in 2017 een R5 Challenge. Het idee werd aangebracht door Bob de Jong die even de tijd nam om een en ander toe te lichten.

Ik heb inderdaad het idee aangedragen. Nu is het aan de KNAF en de rijders om er iets van te maken,” vertelt Bob de Jong. “Na een rondvraag is er gebleken dat er wel enige interesse is. Voorlopig houden we het op een drietal wedstrijden. Momenteel is er van de Nederlandse top geen interesse om meer wedstrijden in Nederland te rijden. Dus we gaan klein beginnen en hopen om met 4 à 5 deelnemers de rest over de streep te trekken.”

RT1
BRC

De drie wedstrijden die meetellen voor de R5 Challenge zijn de ELE Rally (26-27 mei), de GTC Rally (8-9 juli) en de Eurol Hellendoorn Rally (15-16 september). Het is alvast een begin om de rallysport in Nederland een boost te geven.

We moeten nu nog een reglement op stellen en de definitieve goedkeuring krijgen. Maar die goedkeuring, daar ben ik niet zo bang voor,” besluit Bob de Jong.

RT1
VAS
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X