naamloos-688-1

“Mijn eerste rally dit jaar wordt de Rallye de Hannut, een wedstrijd die ik samen met Kathleen Ombelet rijdt. De Opel Manta staat al klaar,” begint Michel Smets. “Dus geen Legend Boucles dit jaar. Ik zal achteraf wel spijt hebben dat ik de Boucles niet gereden heb. Zekers wanneer er sneeuw zou liggen. Ik geniet er nog altijd van toen, van toen we 2 jaar geleden op de besneeuwde KP 3 wagens inhaalden.”

“2 weken na de Rallye de Hannut is het dan aan de Rallye des Ardennes. In deze wedstrijd in Dinant zal Han De Bock de nota’s lezen. Han zal trouwens in de meeste rally’s naast me in de wagen zitten. Met welke wagen we starten hangt er een beetje vanaf hoe het in de Rallye de Hannut gegaan is. Het liefst zou ik zoveel mogelijk met de Manta rijden omdat het de snelste wagen is die we hebben. Maar het is ook degene die het meeste onderhoud nodig heeft en waarvan het onderhoud het duurste is.”

“Omdat de reglementen bij de historics op nationaal vlak nogal vaag zijn, rijden we veel in het ASAF kampioenschap. Daar is er nog steeds een aparte klasse waar momenteel nog veel is toegestaan. Moest de D2 van vroeger terug in het leven geroepen worden, zou ik dadelijk tekenen om een heel kampioenschap te rijden. Als ik daar aan terug denk… de jaren 80/90 met onze Audi Quattro… dat is pure nostalgie.”

RT2
BRC

“Wat legends betreft hebben we de Eifelrally in Duitsland terug op het programma staan. Het is nog wel wachten op goedkeuring om er te mogen starten. Je kan daar niet zomaar met gelijk welke auto rijden. Maar Willy heeft er een geschikte wagen voor klaar staan, de Opel Ascona gr2 Conrero. Hopelijk komt alles in orde met “De Kempenrally”. Als dat zo is gaan we iets speciaals proberen te doen voor deze nieuwe ‘legend’ rally. Als ex-winnaar van deze verloren gegane wedstrijd en als geboren Turnhoutenaar zijn we dat verplicht. Het voltallig CRS team zal er zeker en vast aanwezig zijn met enkele vierhonderden erbij.”

“Indien we niet teveel schade rijden, zullen er waarschijnlijk nog wat wedstrijden bijkomen. Zo staat Terre De Langres en Koln Ahrweiler ook nog op mijn verlanglijstje. Ik word binnenkort 54 en probeer zo toch nog wat te verwezenlijken,” besluit Michel Smets.

RT2
BRC
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X