Ook kersvers VAS kampioen klasse 1A, Jeffrey Decock, staat aan de start van de 6 Uren van Kortrijk. Net zoals in de twee vorige rally’s zal Elien Verhaeghe plaatsnemen in het rechterzitje. Op de proeven rondom de Guldensporenstad zullen ze echter niet strijden in de klasse 1A. De Peugeot 106, met nummer 88 op de deuren, werd immers ingeschreven in de klasse 2C. Jeffrey Decock kijkt nog even terug op de Rally van Zuid-Limburg en legt uit waarom in Kortrijk in klasse 2C gestart wordt.

Decock - Zuid Limburg 2016

“Om de titel in klasse 1A te pakken, was uitrijden de boodschap in de Rally van Zuid-Limburg,” gaat Jeffrey Decock van start. “Toen we echter Mathias Bruggeman op de startlijst zagen verschijnen, konden we er niet aan weerstaan om er opnieuw een strijd der vrienden van te maken. Zo werd de Rally van Zuid-Limburg een zeer intensieve wedstrijd waar we echt van genoten hebben. Een prachtig parcours, zeer glad, modderig en snel. En bovendien zeer goed georganiseerd.”

“In onze strijd der vrienden lag KP Borlo ons het beste. We realiseerden er zelfs een 29ste tijd algemeen. KP Aalst was dan weer op maat van Mathias. Ondanks dat hij niet zo graag in modderachtige, regenachtige omstandigheden rijdt, heeft hij een paar zeer snelle tijden op de tabellen gezet en de wedstrijd tot een goed einde gebracht. Elke piloot die hier op de baan bleef, verdiende eigenlijk een beker.”

RallyTime animated
BRC

“Ook wij haalden heelhuids de finish. Hierdoor mochten we ons kampioen noemen in de klasse 1A,” aldus Jeffrey. “We finishten 1ste in onze klasse 1A, 6de in div 1-2 en 42ste algemeen. Nog belangrijker dan dit resultaat, het was een super weekend waarin we ons weer zeer goed geamuseerd hebben. Elien Verhaeghe was opnieuw een uitstekende co pilote. De samenwerking verliep zelfs nog vlotter dan in de Hemicuda Rally.”

“Na afloop van de Rally van Zuid-Limburg maakten we de balans op van ons seizoen. Een seizoen waar we tevreden kunnen op terugkijken. Alle vooropgestelde doelstellingen werden bereikt voor 2016.  Toen we het VAS klassement onder de loep namen, zagen we dat mijn co pilote Elien nog maar 6 resultaten heeft in de klasse 2C. Daarom besloten we om ons, in de 6 Uren van Kortrijk, in deze klasse in te schrijven. Zodoende kan Elien nog wat extra punten scoren in de klasse 2C.”

“De doelstelling is om er opnieuw een leuke rally van te maken. Qua resultaat moeten we echter realistisch blijven. De Peugeot 106 staat immers nog in 1A configuratie en er staan zeer veel sterke deelnemers aan de start. Het zal in ieder geval een leuke strijd zijn.”

“Kortrijk wordt voor ons de afsluiter van het seizoen. Wat 2017 ons brengt zien we nog wel. De Peugeot 106 wordt te koop aangeboden. Huren kan eventueel ook. Na de 6 Uren van Kortrijk is de wagen beschikbaar.”

Tot slot wil Jeffrey Decock ook graag nog de nieuwe sponsor BVBA Borgraeve van Kortrijk danken voor het vertrouwen.

RT2
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X