naamloos-693

Een zeer vochtige, gladde en modderige rally van Zuid Limburg was het!

Op zaterdag zag het er nog naar uit dat het droog ging blijven, maar dat gedacht werd zondag toch mooi weggespoeld. De verkenningen waren op het droge gebeurd, dus we zijn de eerste boucle gestart met een aftastende houding, opzoek naar die verraderlijke rempunten.

Naarmate de dag vorderde werd het weer er niet beter op. Alles werd gewoon meer en meer uitgecoupeerd. Een kleine fout in een remzone, waardoor je dan net iets te ver uitweek bij het ingaan van een bocht, werd dan ook meteen afgestraft. Het was echt worstelen om de tractie op de voorwielen te houden.

RT2
VAS

Tijdens de 3de boucle zat ik heel goed in het ritme met hier een daar een kleine fout. Jammer genoeg ben ik op KP9 Gelmen, de laatste bocht op nog geen 50 meter van de finish, in de fout gegaan. Ik corrigeerde een onderstuur door te bruusk van het gas af te gaan. Het achtergedeelte van de wagen kwam in een overstuur terecht. En doordoor belandden we op stuk land. We zijn hier zeker 2 minuten aan tijd verloren.

Maar ondanks het slechte weer ben ik toch tevreden met de behaalde resultaten, het was een enorme boost voor men zelfvertrouwen! Ook voor mijn co-piloot, Baeten Cederique, was het een enorme voorruitgang. Hij heeft nu pas zijn 2de rally afgewerkt. Hij is nog een beginner in het vak maar doet echt zijn uiterste best om er het beste van te maken.

VAS
BRC
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X