naamloos-693

Een zeer vochtige, gladde en modderige rally van Zuid Limburg was het!

Op zaterdag zag het er nog naar uit dat het droog ging blijven, maar dat gedacht werd zondag toch mooi weggespoeld. De verkenningen waren op het droge gebeurd, dus we zijn de eerste boucle gestart met een aftastende houding, opzoek naar die verraderlijke rempunten.

Naarmate de dag vorderde werd het weer er niet beter op. Alles werd gewoon meer en meer uitgecoupeerd. Een kleine fout in een remzone, waardoor je dan net iets te ver uitweek bij het ingaan van een bocht, werd dan ook meteen afgestraft. Het was echt worstelen om de tractie op de voorwielen te houden.

KAMV
RallyTime animated

Tijdens de 3de boucle zat ik heel goed in het ritme met hier een daar een kleine fout. Jammer genoeg ben ik op KP9 Gelmen, de laatste bocht op nog geen 50 meter van de finish, in de fout gegaan. Ik corrigeerde een onderstuur door te bruusk van het gas af te gaan. Het achtergedeelte van de wagen kwam in een overstuur terecht. En doordoor belandden we op stuk land. We zijn hier zeker 2 minuten aan tijd verloren.

Maar ondanks het slechte weer ben ik toch tevreden met de behaalde resultaten, het was een enorme boost voor men zelfvertrouwen! Ook voor mijn co-piloot, Baeten Cederique, was het een enorme voorruitgang. Hij heeft nu pas zijn 2de rally afgewerkt. Hij is nog een beginner in het vak maar doet echt zijn uiterste best om er het beste van te maken.

RallyTime animated
RT2
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X