In divisie 1-2 kan niemand Stefaan T’Joens nog bijbenen. In de 7 wedstrijden die meetellen om de behaalde punten te berekenen, behaalde hij reeds 6x de overwinning. Ook aan de voorwaarde om minstens 1 wedstrijd buiten de provincie te rijden, is zijn door deelname in Kasterlee reeds voldaan. Dit alles maakt dat Stefaan T’Joens, 3 jaar na zijn vorige titel, zich opnieuw de divisie 1-2 kampioen mag noemen.

div12-tjoens

Voor aanvang van dit seizoen was het kampioenschap geen doel op zich. Zo vertelde Stefaan T’Joens ons dat de Subaru weg mocht indien er zich een koper aanbood.  Stefaan steekt het immers niet onder stoelen of banken. Hij zou graag met een krachtigere wagen rijden. Hiervoor gunt Stefaan zich echter wel de nodige tijd. Zolang de Subaru niet verkocht is, start hij met deze wagen in het VAS kampioenschap.

In dit VAS kampioenschap rijdt Stefaan niet met een vaste co. Greet Passchyn, een vriendin van Stefaan, mocht als eerste de nota’s lezen. Ze maakte haar debuut als copilote in de Rallysprint van Moorslede. Het leverde haar meteen ook de eerste zegebloemen op. Ook in Kasterlee was Greet Passchyn copilote van dienst. Marjorie Neve, Nikita Wyllemet en Olivier Balcaen zijn de andere copiloten die Stefaan naar zijn nieuwe div 1-2 titel navigeerden.

RT1
RT2

In een rallyseizoen zijn er natuurlijk meerdere mooie momenten. Er is echter dit jaar één iets dat er voor Stefaan T’Joens boven uitsteekt. En dat is de strijd die er geleverd werd met Brecht Hoorne. We halen dezelfde snelheid en dat maakt het plezant, liet Stefaan optekenen. Ik vind de strijd met Brecht Hoorne wel spannend, en daar doe ik het voor, dat telt voor mij het meeste. Toen Stefaan het nieuws vernam dat Brecht Hoorne de strijd moest stoppen, dacht hij dan ook niet aan het feit dat hij een titelconcurrent minder had. Hij vond het eerder spijtig om een strijdmakker te verliezen.

In de Rally van Zuid-Limburg start Stefaan T’Joens opnieuw met de Subaru. En dit waarschijnlijk voor het laatst dit seizoen waarmee we niet willen zeggen dat Stefaan niet aan de start zal verschijnen in de 6 Uren van Kortrijk.

Overzicht van de tot nu toe behaalde resultaten in het VAS kampioenschap 2016:

Div 1-2 Algemeen
Rallysprint van Moorslede 1 14
Rallysprint van de Monteberg 3 20
ORC  Canal Rally x x
Rally van Wervik 1 12
TBR Rallysprint 1 10
Rally van Staden x x
Short Rally van Kasterlee 1 10
AAROVA Rallysprint 1 10
Hemicuda rally 1 12

 

KAMV
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X