In divisie 1-2 kan niemand Stefaan T’Joens nog bijbenen. In de 7 wedstrijden die meetellen om de behaalde punten te berekenen, behaalde hij reeds 6x de overwinning. Ook aan de voorwaarde om minstens 1 wedstrijd buiten de provincie te rijden, is zijn door deelname in Kasterlee reeds voldaan. Dit alles maakt dat Stefaan T’Joens, 3 jaar na zijn vorige titel, zich opnieuw de divisie 1-2 kampioen mag noemen.

div12-tjoens

Voor aanvang van dit seizoen was het kampioenschap geen doel op zich. Zo vertelde Stefaan T’Joens ons dat de Subaru weg mocht indien er zich een koper aanbood.  Stefaan steekt het immers niet onder stoelen of banken. Hij zou graag met een krachtigere wagen rijden. Hiervoor gunt Stefaan zich echter wel de nodige tijd. Zolang de Subaru niet verkocht is, start hij met deze wagen in het VAS kampioenschap.

RT1
BRC

In dit VAS kampioenschap rijdt Stefaan niet met een vaste co. Greet Passchyn, een vriendin van Stefaan, mocht als eerste de nota’s lezen. Ze maakte haar debuut als copilote in de Rallysprint van Moorslede. Het leverde haar meteen ook de eerste zegebloemen op. Ook in Kasterlee was Greet Passchyn copilote van dienst. Marjorie Neve, Nikita Wyllemet en Olivier Balcaen zijn de andere copiloten die Stefaan naar zijn nieuwe div 1-2 titel navigeerden.

In een rallyseizoen zijn er natuurlijk meerdere mooie momenten. Er is echter dit jaar één iets dat er voor Stefaan T’Joens boven uitsteekt. En dat is de strijd die er geleverd werd met Brecht Hoorne. We halen dezelfde snelheid en dat maakt het plezant, liet Stefaan optekenen. Ik vind de strijd met Brecht Hoorne wel spannend, en daar doe ik het voor, dat telt voor mij het meeste. Toen Stefaan het nieuws vernam dat Brecht Hoorne de strijd moest stoppen, dacht hij dan ook niet aan het feit dat hij een titelconcurrent minder had. Hij vond het eerder spijtig om een strijdmakker te verliezen.

In de Rally van Zuid-Limburg start Stefaan T’Joens opnieuw met de Subaru. En dit waarschijnlijk voor het laatst dit seizoen waarmee we niet willen zeggen dat Stefaan niet aan de start zal verschijnen in de 6 Uren van Kortrijk.

Overzicht van de tot nu toe behaalde resultaten in het VAS kampioenschap 2016:

Div 1-2 Algemeen
Rallysprint van Moorslede 1 14
Rallysprint van de Monteberg 3 20
ORC  Canal Rally x x
Rally van Wervik 1 12
TBR Rallysprint 1 10
Rally van Staden x x
Short Rally van Kasterlee 1 10
AAROVA Rallysprint 1 10
Hemicuda rally 1 12

 

Stannic
RT2
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X