Met de 43ste Rallye du Condroz is Stefaan T’Joens reeds aan zijn 18de wedstrijd toe. De Renault Megane krijgt nummer 93 op de deuren. Olivier Balcaen zal de nota’s lezen.

opname-zonder-titel-1636

“De Spa Rally heeft een mooi parcours, maar was te kort dit jaar. Ook de Rallye de Wallonie vind ik mooi, maar er gaat niets boven de Condroz,” laat Stefaan weten. “De organisatie heeft weer voor een mooi parcours gezorgd. Er is een proef die ik minder aantrekkelijk vind. En dat is de nieuwe proef Hamoir. Daarnaast zijn ook de verbindingen soms aan de lange kant.”

“Op zondag wordt het uithoudingsvermogen van de wagen getest. De betrouwbaarheid van de wagens zal serieus op de proef gesteld worden. Daarnaast wordt er ook regen gegeven. Het zou wel eens plezant kunnen worden,” aldus Stefaan T’Joens. “Echte ambities heb ik niet in deze Condroz rally. We komen aan de start omdat we het een mooie rally vinden, eentje met een goed parcours.”

RT1
63ste OVV

Wanneer we polsen naar het gedrag van de toeschouwers, weet Stefaan het volgende.
“Wat de toeschouwers betreft is het altijd de alcohol dat het probleem is. Ondanks inspanningen van de organisatie duurt dit nu al enkele jaren. We beginnen het gewoon te worden.”

De Rallye du Condroz mag dan wel de laatste BK wedstrijd zijn, het wordt zeker niet de laatste rally voor Stefaan dit seizoen. Normaal zien we hem ook aan de start in de Rally van Zuid-Limburg en in de 6 Uren van Kortrijk.

Stannic
VAS
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X