Met de 43ste Rallye du Condroz is Stefaan T’Joens reeds aan zijn 18de wedstrijd toe. De Renault Megane krijgt nummer 93 op de deuren. Olivier Balcaen zal de nota’s lezen.

opname-zonder-titel-1636

“De Spa Rally heeft een mooi parcours, maar was te kort dit jaar. Ook de Rallye de Wallonie vind ik mooi, maar er gaat niets boven de Condroz,” laat Stefaan weten. “De organisatie heeft weer voor een mooi parcours gezorgd. Er is een proef die ik minder aantrekkelijk vind. En dat is de nieuwe proef Hamoir. Daarnaast zijn ook de verbindingen soms aan de lange kant.”

“Op zondag wordt het uithoudingsvermogen van de wagen getest. De betrouwbaarheid van de wagens zal serieus op de proef gesteld worden. Daarnaast wordt er ook regen gegeven. Het zou wel eens plezant kunnen worden,” aldus Stefaan T’Joens. “Echte ambities heb ik niet in deze Condroz rally. We komen aan de start omdat we het een mooie rally vinden, eentje met een goed parcours.”

KAMV
RallyTime animated

Wanneer we polsen naar het gedrag van de toeschouwers, weet Stefaan het volgende.
“Wat de toeschouwers betreft is het altijd de alcohol dat het probleem is. Ondanks inspanningen van de organisatie duurt dit nu al enkele jaren. We beginnen het gewoon te worden.”

De Rallye du Condroz mag dan wel de laatste BK wedstrijd zijn, het wordt zeker niet de laatste rally voor Stefaan dit seizoen. Normaal zien we hem ook aan de start in de Rally van Zuid-Limburg en in de 6 Uren van Kortrijk.

VAS
RallyTime animated
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X