Met de 43ste Rallye du Condroz is Stefaan T’Joens reeds aan zijn 18de wedstrijd toe. De Renault Megane krijgt nummer 93 op de deuren. Olivier Balcaen zal de nota’s lezen.

opname-zonder-titel-1636

“De Spa Rally heeft een mooi parcours, maar was te kort dit jaar. Ook de Rallye de Wallonie vind ik mooi, maar er gaat niets boven de Condroz,” laat Stefaan weten. “De organisatie heeft weer voor een mooi parcours gezorgd. Er is een proef die ik minder aantrekkelijk vind. En dat is de nieuwe proef Hamoir. Daarnaast zijn ook de verbindingen soms aan de lange kant.”

63ste OVV
RT2

“Op zondag wordt het uithoudingsvermogen van de wagen getest. De betrouwbaarheid van de wagens zal serieus op de proef gesteld worden. Daarnaast wordt er ook regen gegeven. Het zou wel eens plezant kunnen worden,” aldus Stefaan T’Joens. “Echte ambities heb ik niet in deze Condroz rally. We komen aan de start omdat we het een mooie rally vinden, eentje met een goed parcours.”

Wanneer we polsen naar het gedrag van de toeschouwers, weet Stefaan het volgende.
“Wat de toeschouwers betreft is het altijd de alcohol dat het probleem is. Ondanks inspanningen van de organisatie duurt dit nu al enkele jaren. We beginnen het gewoon te worden.”

De Rallye du Condroz mag dan wel de laatste BK wedstrijd zijn, het wordt zeker niet de laatste rally voor Stefaan dit seizoen. Normaal zien we hem ook aan de start in de Rally van Zuid-Limburg en in de 6 Uren van Kortrijk.

RT2
RallyTime animated
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X