Vorig weekend stond met de “Dayinsure Wales Rally GB” de voorlaatste manche van het WRC 2016 op het programma. Een wedstrijd die ook op het programma stond van Filip Pyck en Peter Dehouck.  We vroegen Filip om een reactie.

naamloos-1

“We hebben ervoor gekozen, om voor deze rally, een Mitsubishi EVO X uit de ateliers van Van Den Heuvel Motorsport te huren,” begint Filip Pyck. “We droomden al lang om ooit eens deze rally te rijden. Dit jaar is het werkelijkheid geworden. Het is gewoon prachtig om na 23 jaar zoiets te mogen beleven.”

“Alle ingrediënten waren aanwezig. Mist, vettig parcours… het was er allemaal. Het rijden op gravel vroeg van ons wel enige aanpassing. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, valt het heel goed mee,” gaat Filip verder. “Op de shake down hebben we 5 runs afgewerkt. Dit om het rijden op gravel gewoon te raken en om eventueel nog enkele kleinigheden aan te passen.”

RT1
VAS

“Vrijdag werd er gestart op ons eigen tempo met als doel zondag de eindmeet te halen. Als leek was het zeker niet slecht denk ik, want we draaiden tijden die sneller waren dan streekpiloten. Op de eerste proef draaiden we de 24ste tijd in onze klasse, RC2, die toch wel druk bezet was. Op KP 16, Cholmondeley Castle, draaiden we zelfs de 16de tijd algemeen,” aldus Filip. “Dit moet je gewoon durven doen. Je moet echt 100% procent op nota’s rijden. Er zijn niet veel Belgen die dit kunnen.”

Filip en Peter finishten zondagmiddag op een 42ste plaats algemeen en 23ste in hun klasse. Natuurlijk is het nog vroeg maar dit avontuur is zeker voor herhaling vatbaar, laat het team weten.

naamloos-2

VAS
KAMV
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X