Tot nu toe reed Stefaan Notredame dit seizoen 3 criterium wedstrijden. De 16de Hemicuda Rally is dus zijn eerste VAS wedstrijd dit seizoen. Vorig jaar wist hij er zijn klasse te winnen en eindigde hij op de vijfde plaats in divisie 1-2. Ook dit jaar wil Stefaan Notredame, met nummer 76 op de deuren van de Renault Clio Ragnotti, zo hoog mogelijk eindigen in de klasse.

opname-zonder-titel-0172

Even zag het ernaar uit dat Stefaan Notredame niet aan de start zou verschijnen. “In het criterium had ik Stefanie Fierens als vaste copilote. Voor VAS wedstrijden heb ik geen vaste co,” vertelt Stefaan uit. “Er was een copiloot voorzien maar deze moest uiteindelijk afhaken. Een andere copiloot vinden was niet zo makkelijk. Met de Rally van Doornik en de Hemicuda Rally staan er dit weekend immers 2 wedstrijden op het programma, amper 50 kilometer van elkaar verwijderd. Samen starten er een 280 teams, dan weet je dat het niet zo makkelijk wordt om nog een andere co te vinden. Uiteindelijk heb ik via Freddy Hindryckx (Autostal Atlantic nvdr) een andere copilote gevonden.”

RallyTime animated
VAS

“Normaal zou ik starten aan de zijde van Erik Lefevere (zie artikel Voorbeschouwing Erik Lefevere – Laure Poissonnier). Maar uiteindelijk kon dit wegens omstandigheden niet doorgaan,” legt  Laure Poissonnier uit. “Toen ik contact opnam met Freddy Hindryckx, wist die me te vertellen dat er nog een piloot op zoek was naar een copiloot. Lang moest ik niet twijfelen. En zo ben ik dan terecht gekomen bij Stefaan Notredame en wordt de Hemicuda Rally mijn zesde rally dit jaar.”

Vorig jaar behaalde Stefaan Notredame de klassewinst. Ook dit jaar wil hij een goed resultaat neerzetten. Al beseft hij dat dit niet makkelijk zal worden.

“Natuurlijk gaan we er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen. Maar met Frédéric Berville, die 50 plaatsen voor mij start, zal dit niet makkelijk worden. Met minder dan een top 3 plaats in de klasse ben ik niet tevreden en wie weet zit er meer in. Een wedstrijd moet altijd nog gereden worden…” besluit Stefaan Notredame.

KAMV
RT1
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X