Je bent altijd al geïnteresseerd geweest in autosport. Je hebt een bedrijf in Rumbeke (Roeselare). Wat doe je dan als je op een originele manier je bedrijf in de kijker wil zetten? Juist, je gaat de rallysport in. En zo geschiede het ook bij David Vanacker, zaakvoerder van VD-Construct. In de Rally van Staden maakte de VD-Construct Peugeot 106 zijn debuut.

VD-Construct David Vanacker

De Rally van Staden was niet alleen de vuurdoop voor de Peugeot 106. Ook David Vanacker maakte er zijn debuut, als copiloot. Met Stijn Blanchard achter het stuur, moest het team echter al na drie proeven de handdoek gooien. Omwille van problemen met de versnellingsbak moesten ze de wagen aan de kant zetten.

RT1
RT2

De versnellingsbak werd gedemonteerd en tijdig hersteld, zodat het duo van start kon gaan in het criterium in de Omloop van Vlaanderen. Een belangrijke wedstrijd voor zowel piloot Stijn Blanchard (opgegroeid op De Ruiter) als voor hoofdsponsor en copiloot David Vanacker (publiciteit voor VD-Construct in eigen streek). De finish werd gehaald, het doel was bereikt.

In de 16de Hemicuda Rally zet David Vanacker zijn volgende stap in zijn prille rallycarrière. Met nummer 72 op de deuren van de VD-Construct Peugeot, maakt hij zijn debuut als piloot. Stijn Blanchard zal dit maal de nota’s lezen.

“Het is mijn eerste maal achter het stuur en ik hoop de rally uit te rijden zonder brokken! Stress is er niet. Het voelt wel aan, als een 6 jarige zich voelt, op de dag voor 6 december,” liet David Vanacker ons weten in een korte reactie.

RallyTime animated
Stannic
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X