Je bent altijd al geïnteresseerd geweest in autosport. Je hebt een bedrijf in Rumbeke (Roeselare). Wat doe je dan als je op een originele manier je bedrijf in de kijker wil zetten? Juist, je gaat de rallysport in. En zo geschiede het ook bij David Vanacker, zaakvoerder van VD-Construct. In de Rally van Staden maakte de VD-Construct Peugeot 106 zijn debuut.

VD-Construct David Vanacker

De Rally van Staden was niet alleen de vuurdoop voor de Peugeot 106. Ook David Vanacker maakte er zijn debuut, als copiloot. Met Stijn Blanchard achter het stuur, moest het team echter al na drie proeven de handdoek gooien. Omwille van problemen met de versnellingsbak moesten ze de wagen aan de kant zetten.

De versnellingsbak werd gedemonteerd en tijdig hersteld, zodat het duo van start kon gaan in het criterium in de Omloop van Vlaanderen. Een belangrijke wedstrijd voor zowel piloot Stijn Blanchard (opgegroeid op De Ruiter) als voor hoofdsponsor en copiloot David Vanacker (publiciteit voor VD-Construct in eigen streek). De finish werd gehaald, het doel was bereikt.

VAS
RallyTime animated

In de 16de Hemicuda Rally zet David Vanacker zijn volgende stap in zijn prille rallycarrière. Met nummer 72 op de deuren van de VD-Construct Peugeot, maakt hij zijn debuut als piloot. Stijn Blanchard zal dit maal de nota’s lezen.

“Het is mijn eerste maal achter het stuur en ik hoop de rally uit te rijden zonder brokken! Stress is er niet. Het voelt wel aan, als een 6 jarige zich voelt, op de dag voor 6 december,” liet David Vanacker ons weten in een korte reactie.

RT1
RT2
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X