Koekelare, zondag 9 oktober, de Hemicuda Rally. We kunnen ons best voorstellen dat Bert Coene graag terugdenkt aan de editie van vorig jaar. Andy Lefevere en Tobi Vandenberghe stonden beide aan de start met een BMW 130i uit de stal van Schmid Racing. Nadat Andy uit de wedstrijd verdween, kwam Bert aan de leiding. Tobi kwam nog hard opzetten, maar Bert kon de BMW 130i afhouden en zo de wedstrijd winnen met zijn Mitsubischi Lancer EVO X.

hmc_2015_01_1

“We kregen startnummer 1 op de deuren omdat we hier vorig jaar op het hoogste schavotje stonden,” vertelt Bert Coene. “Verleden jaar kwam de grootste tegenstand van Andy Lefevere. Maar die maakte een klein foutje en verdween zo uit de wedstrijd.”

“Ook dit jaar is Andy Lefevere een van de grote favorieten. Maar er staan nog grote tegenstanders in de rij voor het podium, zoals daar zijn de Nederlanders Piet Van Hoof en Hans Weijs Jr. Of de West-Vlamingen Steve Bécaert en Lorenzo Bossu. Volgens de weervoorspellers zal het droog weer zijn, wat zeker de power van de BMW van Hans Weijs Jr ten goede kan komen, ” aldus Bert Coene

BRC
RT1

“Aangezien 2 van de 3 proeven helemaal nieuw zijn, zal de parkoerskennis niet echt een rol van betekenis spelen. De prestatie van vorig jaar overdoen zal niet makkelijk worden. Ons doel is om dit jaar opnieuw op het podium te staan en daar gaan we zeker ons best voor doen,” besluit Bert Coene.

RT2
VAS
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X