Koekelare, zondag 9 oktober, de Hemicuda Rally. We kunnen ons best voorstellen dat Bert Coene graag terugdenkt aan de editie van vorig jaar. Andy Lefevere en Tobi Vandenberghe stonden beide aan de start met een BMW 130i uit de stal van Schmid Racing. Nadat Andy uit de wedstrijd verdween, kwam Bert aan de leiding. Tobi kwam nog hard opzetten, maar Bert kon de BMW 130i afhouden en zo de wedstrijd winnen met zijn Mitsubischi Lancer EVO X.

hmc_2015_01_1

“We kregen startnummer 1 op de deuren omdat we hier vorig jaar op het hoogste schavotje stonden,” vertelt Bert Coene. “Verleden jaar kwam de grootste tegenstand van Andy Lefevere. Maar die maakte een klein foutje en verdween zo uit de wedstrijd.”

“Ook dit jaar is Andy Lefevere een van de grote favorieten. Maar er staan nog grote tegenstanders in de rij voor het podium, zoals daar zijn de Nederlanders Piet Van Hoof en Hans Weijs Jr. Of de West-Vlamingen Steve Bécaert en Lorenzo Bossu. Volgens de weervoorspellers zal het droog weer zijn, wat zeker de power van de BMW van Hans Weijs Jr ten goede kan komen, ” aldus Bert Coene

RT2
RT1

“Aangezien 2 van de 3 proeven helemaal nieuw zijn, zal de parkoerskennis niet echt een rol van betekenis spelen. De prestatie van vorig jaar overdoen zal niet makkelijk worden. Ons doel is om dit jaar opnieuw op het podium te staan en daar gaan we zeker ons best voor doen,” besluit Bert Coene.

RallyTime animated
RT2
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X