Enkele weken terug namen we deel aan de Aarova rallysprint van Oudenaarde, waar we opnieuw veel geleerd hebben. We gingen van start met één doel, finishen. In de eerste twee doortochten waren we misschien wat voorzichtig van start gegaan waardoor we meteen een handvol seconden aan onze broek hadden van de eersten in onze klasse.

Op de derde doortocht besloot ik het tempo wat op te drijven en opzoek te gaan naar hun tijden. Met succes, we verbeterden onze eigen chrono met maar liefst tien seconden en tweede in de klasse. Dat gaf wel wat vertrouwen voor de laatste lus.

Helaas heb ik me daar laten verassen. Op een T-situatie zat ik niet in het spoor waardoor we over het grind licht de gracht in schoven. Enkele supporters hebben er ons terug uit gekregen waarvoor veel dank. Door hen hebben we toch nog een resultaat op de tabellen kunnen zetten wat belangrijk kan zijn voor ons naar de toekomt toe.

naamloos-261

VAS
RallyTime animated

Dit gezegd zijnde blik ik graag nog kort vooruit op de Hemicuda rally aanstaande zondag. Opnieuw met de 106 van Philcars en Olivier Vanneste aan mijn rechterzijde. Met hetzelfde doel van start, op het einde van de dag wil ik graag een resultaat voorleggen. Voor mij is dit het belangrijkste, vooral veel kilometers maken. Het zal gegarandeerd een boeiende en leerrijke wedstrijd worden voor ons. Zeker met een grote maatstaf, daar er in onze klasse 2C maar liefst 14 auto’s ingeschreven zijn. We kijken er dus zeker en vast naar uit en zijn benieuwd of we terug in de buurt kunnen blijven van de top-drie tijden.

Glenn Snaet

VAS
RT1
Spektakel verzekerd in 55ste Rallye de Hannut
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
X