Het ED Rallyteam heeft, met de East Belgian Rally, zijn eerste verre verplaatsing achter de rug. Een leuke serviceplaats in de omgeving van de Triangel, een stralend zonnetje, geen noemenswaardige problemen met het publiek en een prachtig parcours zorgden voor een succesvol weekend. De volgende afspraak voor het ED Rallyteam, de 16de Hemicuda Rally, is terug dichter bij de thuishaven. In vergelijk met Sankt-Vith kunnen we namelijk stellen dat Koekelare slechts een boogscheut ver is.

naamloos-28

“De verkenningen en de keuring verliepen perfect. Zo konden we op vrijdagavond met een gerust gemoed onder de wol kruipen om uitgerust aan de start te verschijnen van een drukke zaterdag,” licht Wouter Muylle de deelname aan de EBR toe.  “Omdat er op de eerste KP wat problemen met het publiek gemeld werden, zijn we voorzichtig gestart. Er was nog een beetje werk aan de winkel om iedereen in het publiek duidelijk te maken wat kan en wat niet. Naarmate de rally vorderde, ging het steeds beter en was het ook voor ons genieten van het prachtige parcours. Onze Safety EVO deed het wederom voortreffelijk, waarvoor een gemeend dankwoord aan het team. Ook TeamFloral omwille van de logistieke steun, de supporters die de verre verplaatsing maakten en natuurlijk mijn copiloot Dieter Lenoir die het voortreffelijk deed, wil ik bedanken.”

“Als co-piloot kan je in de EBR echt een meerwaarde betekenen, want zonder nota’s is de EBR niet mogelijk,” gaat Dieter Lenoir verder. “Het is een zeer snelle rally en de situaties volgen zeer snel op elkaar. Je moet lezen op het gevoel en het is een kwestie van de juiste nota op het juiste moment te geven. Echt teamwork dus… Tijdens de eerste ronde was het vooral zoeken naar het ritme want het parcours kent heel wat verrassingen. Naarmate de wedstrijd vorderde zat het vertrouwen goed. Als 0-wagen moet je nog een allerlaatste veiligheidscheck uitvoeren. We kunnen ook op dit vlak met tevredenheid terugblikken op een veilige EBR. In het algemeen heeft het publiek zich gedisciplineerd gedragen en werden de verboden zones goed opgevolgd.”

RT1
BRC

Na deze geslaagde BRC wedstrijd in de Oostkantons, komt het ED Rallyteam dit weekend opnieuw in actie in de eigen provincie. De Safety EVO wordt opnieuw als 0-wagen ingezet. Daarnaast zal ook de tweede EVO van het team aan de start verschijnen.

“Natuurlijk staat plezier beleven aan de rallysport centraal,” vertelt Wouter Muylle. “En dat zal zeker en vast niet mankeren tijdens de Hemicuda Rally. Volgens de meeste weervoorspellingen krijgen we goed weer in Koekelare. Mijn broer zal, voor de 2de keer dit jaar, plaatsnemen in het rechterzitje. De catering zal, naar gewoonte, weer tip top in orde zijn. En mijn maatje en teamgenoot Steve Brown zal, na enkele tegenslagen, het team terug vervoegen. Natuurlijk zullen we ook wat extra voorbereidingswerk hebben omdat er 2 proeven gewijzigd zijn. Maar dat nemen we er met plezier bij. Tot langs het parcours en denk eraan…  hou het veilig.”

KAMV
RallyTime animated
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X