Voor de 6de en laatste manche van de M-cup trekken we op 7 en 8 oktober naar de GTC rally. Een internationale 2-daagse wedstrijd van het Nederlands rallykampioenschap.  Het rallycentrum van de wedstrijd bevindt zich in Roosendaal, op de terreinen van het paardensportcentrum “Den Goubergh” (Oude Ettensebaan 36 – 4706PG Roosendaal). Hier wordt het servicepark, gesloten wagenpark en het podium zeer compact georganiseerd en zowel op vrijdag als op zaterdag gaat er zelfs een ‘Show-proef’ door op het domein zélf.

naamloos-126

Ondertussen is de Champion Lubes M3 terug in topconditie. De gebroken lagers en oliekeerring van de versnellingsbak zijn vernieuwd, dé spelbrekers van de EBR.

RT1
KAMV

Voor de algemene overwinning is het in de GTC rally vooral uitkijken naar Jasper Van den Heuvel (Mitsubischi Evo X), Bob De Jong ( DS3 R5), landgenoot Mathias Boon (Mitsubische Evo X) en Jeroen Van Den Heuvel (Ford Fiësta R5), benieuwd of we met de M-cup deelnemers ook hier aansluiting bij de top kunnen houden. Bij de M- Cup rijders starten wij als eerste met het nummer 10 op de hielen gezeten door titelconcurrent Kurt Braeckevelt ( startnummer 11). Het belooft een zeer spannende strijd te worden. Momenteel staan we aan de leiding in het M- cup kampioenschap met een voorsprong van 4 punten. Voor onze Nederlandse concurrenten Muylwijk en De Bruin is het een thuiswedstrijd, we zullen dus rekening moeten houden met sterke tegenstanders die hier flink wat terreinvoordeel hebben. Aangezien de verkenningen zeer gelimiteerd zijn zouden deze hier zeker sterk voor de dag kunnen komen.
De Historic Rally sluit aan na de moderne wagens. Hier zal het spektakel verzekerd worden door o.a. Jimmy Mc Rae (Opel Ascona) en Hans Weijs ( VW Gol kit car).

De GTC-rally start vrijdagavond rond 20u met de ‘Show-proef’ proloog op het terrein van Den Goubergh, nadien trekken dan naar KP ‘Wemhout’ en komen dan op het  hoogtepunt van de vrijdagavond, voor de legendarische proef van meer dan 20 kilometer: ‘KP Achtmaal De Hel XL’.  Rond middernacht zullen de eerste wagens terug toekomen op het serviceterrein Den Goubergh. Zaterdagmorgen vanaf 9u30 gaat de strijd verder op de proeven “Wouwse Plantage”, Roosendaal (met publiekspunt ‘t Anker), Etten-Leur Centrum, Rucphen en Klein Zundert. De rally finisht zaterdagavond wederom met de Showproef op het terrein van Den Goubergh. Vooral de proef Ettenleur Centrum is een aanrader voor de toeschouwers met de vele passages over de ronde punten pal in het centrum van Ettenleur.

We hopen jullie allen te mogen begroeten langsheen de proeven en hopen de grootste beker van de M-Cup in ontvangst te mogen nemen! We beloven dat we ons uiterste best zullen doen ;-).

In bijlage vind je de timing van zaterdag en zondag, deelnemerslijst en overzicht service.

Alle bijkomende informatie en live timing is terug te vinden op de website van de GTC rally: http://www.gtcrally.eu

Als bijlage vind je een plannetje van het rallycentrum, een timing voor vrijdag en zaterdag en een deelnemerslijst.

Tot vrijdag of zaterdag!

VAS
RT1
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X