Voor de 6de en laatste manche van de M-cup trekken we op 7 en 8 oktober naar de GTC rally. Een internationale 2-daagse wedstrijd van het Nederlands rallykampioenschap.  Het rallycentrum van de wedstrijd bevindt zich in Roosendaal, op de terreinen van het paardensportcentrum “Den Goubergh” (Oude Ettensebaan 36 – 4706PG Roosendaal). Hier wordt het servicepark, gesloten wagenpark en het podium zeer compact georganiseerd en zowel op vrijdag als op zaterdag gaat er zelfs een ‘Show-proef’ door op het domein zélf.

naamloos-126

Ondertussen is de Champion Lubes M3 terug in topconditie. De gebroken lagers en oliekeerring van de versnellingsbak zijn vernieuwd, dé spelbrekers van de EBR.

Voor de algemene overwinning is het in de GTC rally vooral uitkijken naar Jasper Van den Heuvel (Mitsubischi Evo X), Bob De Jong ( DS3 R5), landgenoot Mathias Boon (Mitsubische Evo X) en Jeroen Van Den Heuvel (Ford Fiësta R5), benieuwd of we met de M-cup deelnemers ook hier aansluiting bij de top kunnen houden. Bij de M- Cup rijders starten wij als eerste met het nummer 10 op de hielen gezeten door titelconcurrent Kurt Braeckevelt ( startnummer 11). Het belooft een zeer spannende strijd te worden. Momenteel staan we aan de leiding in het M- cup kampioenschap met een voorsprong van 4 punten. Voor onze Nederlandse concurrenten Muylwijk en De Bruin is het een thuiswedstrijd, we zullen dus rekening moeten houden met sterke tegenstanders die hier flink wat terreinvoordeel hebben. Aangezien de verkenningen zeer gelimiteerd zijn zouden deze hier zeker sterk voor de dag kunnen komen.
De Historic Rally sluit aan na de moderne wagens. Hier zal het spektakel verzekerd worden door o.a. Jimmy Mc Rae (Opel Ascona) en Hans Weijs ( VW Gol kit car).

RT2
RallyTime animated

De GTC-rally start vrijdagavond rond 20u met de ‘Show-proef’ proloog op het terrein van Den Goubergh, nadien trekken dan naar KP ‘Wemhout’ en komen dan op het  hoogtepunt van de vrijdagavond, voor de legendarische proef van meer dan 20 kilometer: ‘KP Achtmaal De Hel XL’.  Rond middernacht zullen de eerste wagens terug toekomen op het serviceterrein Den Goubergh. Zaterdagmorgen vanaf 9u30 gaat de strijd verder op de proeven “Wouwse Plantage”, Roosendaal (met publiekspunt ‘t Anker), Etten-Leur Centrum, Rucphen en Klein Zundert. De rally finisht zaterdagavond wederom met de Showproef op het terrein van Den Goubergh. Vooral de proef Ettenleur Centrum is een aanrader voor de toeschouwers met de vele passages over de ronde punten pal in het centrum van Ettenleur.

We hopen jullie allen te mogen begroeten langsheen de proeven en hopen de grootste beker van de M-Cup in ontvangst te mogen nemen! We beloven dat we ons uiterste best zullen doen ;-).

In bijlage vind je de timing van zaterdag en zondag, deelnemerslijst en overzicht service.

Alle bijkomende informatie en live timing is terug te vinden op de website van de GTC rally: http://www.gtcrally.eu

Als bijlage vind je een plannetje van het rallycentrum, een timing voor vrijdag en zaterdag en een deelnemerslijst.

Tot vrijdag of zaterdag!

BRC
VAS
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X