Onder grote belangstelling werd maandagavond de 16de Hemicuda Rally voorgesteld door Autostal Atlantic en Autostal Hemicuda. Met de persvoorstelling zitten we in de laatste rechte lijn naar de wedstrijd van zondag, verreden in en rond Koekelare. Naast de rally voor moderne en historic wagens, wordt dit jaar ook de 1ste regularity wedstrijd georganiseerd. En natuurlijk is er ook nog het kevertreffen.

naamloos-1

25 jaar geleden, genietend op een terras met enkele vrienden, is het idee gegroeid om een rallywedstrijd te organiseren, opent Jan Verschaeve. Toen indertijd is onze eerste rallysprint geboren. Nu, zoveel jaren later kan ik met trots zeggen, dat een groot deel van de mensen die 25 jaar geleden aan de wieg stonden van wat later de Hemicuda Rally werd, nog steeds meewerken. Hun kennis is van onschatbare waarde voor ons.

Ook de burgemeester, Dhr. Lansens, stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. Het is steeds plezant om dergelijk evenement in onze gemeente te mogen verwelkomen. Je ziet dat de rally leeft in onze gemeente. Elk jaar mogen we een mooie opkomst noteren.

RT1
RallyTime animated

Dat de Hemicuda Rally ook gesmaakt wordt bij de piloten, bewijst de inschrijvingslijst. Met in totaal 125 ingeschreven teams, waarvan 32 buitenlandse met 6 verschillende nationaliteiten is de lijst goed gevuld. 81 teams bij de moderne, waaronder de winnaar van 2015, Bert Coene. Daarnaast staan er ook 44 historic teams aan de start, gaat Jan Verschaeve verder.

Dit jaar willen we ons 25 jarige bestaan vieren en dit doen we met het organiseren van onze eerste regularity wedstrijd. Ook hier kunnen we, met trots, zeggen dat we 39 deelnemende teams mogen verwelkomen. In deze discipline is het niet zozeer de snelheid die telt maar wel de regelmaat. Met een gemiddelde snelheid die nooit boven 50 km/u gaat. Via transponders kunnen we, op de seconde juist, zien welke verreden tijd de teams hebben. Door middel van stempelcontroles, die het moeilijker maken om het opgelegd gemiddelde te halen, wordt toch het competitieaspect eer aan gedaan.

Wat de wedstrijd zelf betreft, wordt er dit jaar terug geopteerd voor 3 rondes met daarin telkens 3 proeven. Goed voor samen 250 km waarvan 96 km wedstrijdkilometers.

Starten doen we op KP Kortemark (14km). Deze proef werd voor het overgrote deel hertekend met vele technische stukken naar het einde van de proef. Vervolgens gaan we richting KP Houthulst (12km). Houthulst blijft ten opzichte van 2015 ongewijzigd. Daarna wordt een refuel voorzien en rijden deelnemers richting Merkem voor een regroup van 20 minuten ter hoogte van De Kippe. Via De Kippe en Diksmuide maken de deelnemers een verbinding naar KP Koekelare, meteen ook de laatste proef. Deze KP is goed voor 7km en is volledig vernieuwd ten opzichte van 2015.

Omstreeks 17u mogen we de winnaar op het podium verwachten. De 16de Hemicuda Rally telt mee voor het VAS kampioenschap en voor de Flanders International Rally Challenge.

Ook dit jaar is er terug een kever rondrit voorzien. Deze wordt wel niet op de proeven verreden. De wagens kunnen onder andere bezichtigd worden op de terreinen van Bouwcentrum Willaert en er is ook een passage over het podium voorzien.

De rally kan je ook weer volgen op Rallyradio, voorzien op 92.1 FM. Wie zich eventueel geroepen voelt om hier en daar een interview te doen met de piloten aan de finish, mag zich steeds melden. Er wordt nog gezocht naar enkele medewerkers.

Verder doen de mensen van Autostal Atlantic en Autostal Hemicuda nog een warme oproep naar de toeschouwers. Met jullie hulp kunnen we de toekomst van de rallysport veilig stellen. Stel jullie daarom op in de daartoe voorzien zones en volg de instructies van de baancommissarissen op. Gelieve ook geen afval te laten liggen op en langs de kp’s. Enkel zo kunnen we samen blijven genieten van onze sport.

RT2
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X