Onder een stralende zon werd afgelopen zaterdag in Sankt Vith de East Belgian Rally (EBR) gereden. De EBR, een vaste waarde in het Belgisch rallykampioenschap was de 5de en voorlaatste manche in de M-Cup. Deze rally staat bekend voor zijn blinde bochten en hoge snelheden die er gehaald worden. Goede nota’s en een topvorm van zowel de Champion Lubes M3 als het team waren dus noodzakelijk.

naamloos-126

De strijd om de eerste plaats werd gevoerd door Cedric Cherain (Skoda Fabia R5) en Chris Vanwoensel (Mitsubischi Lancer WRC 05), die een secondenstrijd voerden en afwisselend scratchtijden draaiden. Uiteindelijk wint Cedric Cherain, voor Chris Van Woensel en Freddy Loiw (Skoda Fabia R5). Hans Weijs, in Tielt en de Omloop onze concurrent, startte in deze EBR met een Ford Fiesta R5 en behaalde een knappe 4de plaats.

VAS
RT2

In de strijd voor de overwinning in het M-Cup kampioenschap was een goed resultaat noodzakelijk voor ons. Met het mes tussen de tanden startten we met nummer 25 als eerste M-Cup Bmw.
Na 3 klassementsproeven stonden we op een schitterende 12de plaats algemeen, ruim aan de leiding in de M-Cup en zelfs als eerste 2-wiel aangedreven wagen!

Vanaf de 3de proef kregen we echter te kampen met een slippende koppeling veroorzaakt door een lekkage in de versnellingsbak. Hierdoor kwam er olie op de koppeling waardoor ze ging slippen van zodra ze met vol vermogen werd belast.Dankzij uitstekend werk van het team konden we op de Service het olieniveau telkens perfect bijvullen en de koppeling ontvetten waardoor we ondanks deze problemen toch de wedstrijd konden uitrijden. Aanvallen zat er niet meer in want het was opletten om de koppeling niet te verbranden.Vooral de delen van het parcours die bergop gingen, waren een enorme belasting voor de slippende koppeling.

Dankzij de sterke tijden de eerste 3 proeven konden we zelfs de leiderspositie in de M-Cup nog net aanhouden. Het was echter nog een spannende strijd; we zakten weg naar een 21ste plaats algemeen en zagen Muylwijk proef na proef dichter komen. We slaagden er in het podium over te rijden als winnaar in de M-Cup.  Dit is zeker de verdienste van het serviceteam! Wim Muylwijk eindigde 2de en Jurgen De Bruin op een 3de plaats in de M-Cup. Onze grootste titel concurrent Braeckevelt had ondertussen ook reeds de strijd moeten staken met mechanische problemen.

Dankzij deze overwinning nemen we terug de leiding in het kampioenschap van de M-Cup met 4 punten voorsprong! De titelstrijd is echter nog volledig open en de winnaar zal pas gekend zijn na de laatste proef van de GTC rally. We zakken daarvoor af naar Nederland in de streek van Ettenleur-Roosendaal op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober. Het belooft ook daar weer een spannende strijd te worden met een zeer lange rally van maar liefst 400 km verdeeld over 2 dagen waarbij vrijdagnacht zeer belangrijk is. Een preview van deze wedstrijd volgt in de loop van volgende week.

 

VAS
BRC
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X