Kris Princen en Peter Kaspers gingen er vol voor in de East Belgian Rally. Ondanks foutloos gereden proeven werd het echter snel duidelijk dat meestrijden voor de overwinning er niet inzat. Desondanks bleef het team er vol voor gaan met een vijfde plaats als resultaat. De Peugeot 208 T16 bleek zeer betrouwbaar. Iets waar het in het verleden wel een mis durfde te gaan. Maar de concurrentie heeft duidelijk niet stilgezeten. Er is werk aan de winkel bij Peugeot. Peter Kaspers licht toe.

naamloos-100

“De ontnuchtering kwam heel snel. Telkens dachten we dat we een goede chrono reden. We reden dezelfde tijden als in 2015, toen we tot op het einde meestreden voor de overwinning. Maar we kwamen echter veel tekort,” vertelt Peter Kaspers.

“Het is duidelijk dat Skoda niet stil heeft gezeten. De Skoda’s zijn veel te krachtig om een evenwaardige strijd aan te gaan. Hierbij wil ik geen afbreuk doen aan de prestatie van Cédric Cherain. Cédric heeft fantastische chrono’s gereden en verdiende als geen ander de overwinning.”

BRC
RT1

“De suprematie van de Skoda’s is momenteel zeer groot. Dat merk je wanneer je naar de nationale kampioenschappen kijkt. En niet enkel daar. Ook op WRC2 niveau staan ze er. Dit terwijl de concurrentie (PSA en Ford) deze stappen niet kon maken.”

“Cédric Cherain heeft met alle 3 de merken gereden en de keuze voor de beste wagen was snel gemaakt na de test met de Skoda! Het zal een moeilijke Condroz worden,” besluit Peter Kasper realistisch.

RT2
VAS
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X