Kris Princen en Peter Kaspers gingen er vol voor in de East Belgian Rally. Ondanks foutloos gereden proeven werd het echter snel duidelijk dat meestrijden voor de overwinning er niet inzat. Desondanks bleef het team er vol voor gaan met een vijfde plaats als resultaat. De Peugeot 208 T16 bleek zeer betrouwbaar. Iets waar het in het verleden wel een mis durfde te gaan. Maar de concurrentie heeft duidelijk niet stilgezeten. Er is werk aan de winkel bij Peugeot. Peter Kaspers licht toe.

naamloos-100

“De ontnuchtering kwam heel snel. Telkens dachten we dat we een goede chrono reden. We reden dezelfde tijden als in 2015, toen we tot op het einde meestreden voor de overwinning. Maar we kwamen echter veel tekort,” vertelt Peter Kaspers.

“Het is duidelijk dat Skoda niet stil heeft gezeten. De Skoda’s zijn veel te krachtig om een evenwaardige strijd aan te gaan. Hierbij wil ik geen afbreuk doen aan de prestatie van Cédric Cherain. Cédric heeft fantastische chrono’s gereden en verdiende als geen ander de overwinning.”

VAS
RallyTime animated

“De suprematie van de Skoda’s is momenteel zeer groot. Dat merk je wanneer je naar de nationale kampioenschappen kijkt. En niet enkel daar. Ook op WRC2 niveau staan ze er. Dit terwijl de concurrentie (PSA en Ford) deze stappen niet kon maken.”

“Cédric Cherain heeft met alle 3 de merken gereden en de keuze voor de beste wagen was snel gemaakt na de test met de Skoda! Het zal een moeilijke Condroz worden,” besluit Peter Kasper realistisch.

VAS
BRC
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X